Korábbi események

Gazdatúra oda, ahol a legmagasabb minőségű ökotermék terem

.
Gazdatúra oda, ahol a legmagasabb minőségű ökotermék terem
.

Egy világhírű magyar biogazdaság látogatására nyílik lehetőség a 2017. május 13-án Fülöpjakabra az Eminence portára, ahol az ökogazdaságok egyik legkiválóbbikát ismerhetik meg a Gazdatúra résztvevői. Az Eminence bemutatókert színes növényekkel teli világát megtekintve Nemes Mátyás biokertész ökogazdaságába visz az utunk, ahol a szaktanácsadó biokertész saját hiteles gazdálkodását mutatja be a Gazdatúra következő állomásán.

Irány Regéc és Boldogkőváralja!

.
Irány Regéc és Boldogkőváralja!
.

Irány Regéc és Boldogkőváralja a Kéken!

Túraszakasz: Háromhuta – Regéc - Boldogkőváralja

Kóstolj velünk mandulát és spenótos fetát!

.
Kóstolj velünk mandulát és spenótos fetát!
.
Szentbékkálla - Nemesvámos,

Ínycsiklandó finomságok kóstolójában lehet része azon jelentkezőknek, akik ezúttal is velünk tartanak a Csalán Egyesület soron következő, április 1-i Gazdatúrájára. Ez nem áprilisi tréfa! Ugyanis a szentbékkállai Birkás birtokon, a csudafinom mandulát rágcsálva csodálhatjuk meg a Balaton-felvidéki biogazdaság tavaszi éledését. És ez még nem minden! Ugyanis a jó levegőn tett sétánkat követően, Kovácsék falusi lakomaasztala mellett kóstolhatjuk meg Tekeres-völgy legfinomabb tejtermékeit.

Kéktúra a huták vidékén a Zempléni-hegységben

.
Kéktúra a huták vidékén  a Zempléni-hegységben
.
Zempléni-hegység,

Kéktúrán következő szakasza ismét a Zempléni-hegységet célozza vágáshutai indulással, a Zempléni-hegység természeti kincseivel, Makkoshotyka érintésével Háromhutáig. 

Készíts házitésztát velünk!

.
Készíts házitésztát velünk!
.
Nemesvámos,

Nincs is finomabb, mint a kézzel gyúrt és szaggatott tészta, lehet akár mákos vagy gránátos, vagy akár cérnametélt a levesben. Nagyanyáink tudománya a házi tésztakészítés, melynek fortélyait a Csalán Egyesület által szervezett gyerekeknek szóló kalandnapon most kipróbálhatod: gyúrhatsz, vághatsz, tekerhetsz és végül kóstolhatsz. 

Biogazdaság után mézeskalács porta

.
Levendulás Mézeskalács
.
Sátormapuszta és Nemesvámos,

Ismered a nevét, hallottál már róla, kóstoltad a termékeit, de soha nem találkoztál még vele? Itt a lehetőség! Ismerkedj meg a Csalán Egyesülettel együttműködésben álló termelőkkel! Csatakozz a Gazdatúra csapatához, s január 28-án látogass el velünk a Dobosi Pincészetbe és Szabó Bálint sajtmanufaktúrájába!

Kőszegtől az Ablánci malomcsárdáig a Kéken

.
Kőszegtől az Ablánci malomcsárdáig a Kéken
.

TÁJAK – TALÁLKOZÁSOK – HAGYOMÁNYOK

Keresztül Magyarországon másfélmillió lépésben -

Ismerjük meg az Országos Kéktúra új arcát!

Fedezzük fel Magyarország meseszép természeti kincseit, településeink életét, lakóinak szokásait, mondáit!

Gyűjtsük be a hazánk nyújtotta élményeket, éljük meg az egyes vidékek hangulatát, találjuk meg azokat az értékeket, melyek összekötnek, erősítenek és egyben megnyugtatnak!

Útra fel! Irány a magyar vidék, a magyar táj!

Járjuk be együtt, nyitott szívvel, odafigyeléssel!

Mézesen jó nap - kalandnapok gyerekeknek

.
Mézesen jó nap - kalandnapok gyerekeknek
.
Nemesvámos, Kossuth u. 24.

Szeretnél különleges formájú mézeskalácsot sütni, esetleg a díszítésre is vállalkoznál? Hogy a mézes-édes finomság megkóstolásáról már ne is beszéljünk! Megnéznéd, hogy csinálják a nagyok és profik, hogy Te is el tudj lesni pár trükköt?  Akkor nincs más teendőd, mint kézen fogni anyut, aput, nagyit, papit, kistesót és irány Nemesvámos, ahol már vár a gyúrni és sütnivaló, a sok izgalmas forma és ötlet a díszítést illetően.  A móka után aztán saját készítésű mézeskalácsoddal és sok-sok élménnyel térhetsz haza.

Az Írott-kőtől a Kéken

.
Az Írott-kőtől a Kéken
.
Írott-kő - Hétvezér-forrás - Kőszeg - Tömörd,

Fedezzük fel Magyarország meseszép természeti kincseit, településeink életét, lakóinak szokásait, mondáit!

Gyűjtsük be a hazánk nyújtotta élményeket, éljük meg az egyes vidékek hangulatát, találjuk meg azokat az értékeket, melyek összekötnek, erősítenek és az OTT-HON megnyugtató érzésével ajándékoznak meg!

Monostorlátogatások a gasztroturizmus mentén

.
apatsagi_sorok
.
Bakonybél - Zirc,

Sokakat tölt el kíváncsisággal, miként működhet egy kézműves sörfőzde, illetve egy, a saját javakból csokoládét, gyógyteát, bort… készítő manufaktúra. Ennél még sokkal nagyobb kíváncsiságra tehet szert, ha mindezt szerzetesek végzik. Így egyetértünk abban, nem mindennapi a lehetőség, melyet november 19-én tesz lehetővé a Csalán Egyesület. Szervezésüknek köszönhetően Gazdatúrájuk által most betekintést nyerhetsz a Zirci Ciszterci Apátság Sörmanufaktúrájának és a Bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor manufaktúrája működésének rejtelmeibe.