Füstölten vagy narancsosan? – Gazdatúra a disznóságoktól a tökös készítményekig

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2016. október 22. - 13:00 - - 17:00
Helyszín: 
Litér és Nemesvámos,
Csalán Gazdatúra_ Völgyesi Erika

Szeretnél beleszippantani a füstölt húsok kamrájába és titkaiba? Megnéznéd, hogy honnan kerül ki a kolozsvári szalonna, és milyen sok alkatrésze is van egy igazi disznóságnak? És mind másféleképpen finomJ Esetleg megnéznéd, hogy is verik a tökmagolajat? Vagy megkóstolnád az igazán ínyenc ízesítésű tökmag kínálatot? Megismernéd az embereket, akik mindemögött szorgoskodnak napról napra kitartó lelkesedéssel? A Csalán Egyesület gazdatúrájának következő állomása: Völgyesi Erika gazdasága Litéren és a Bésán család tökmagközpontja Nemesvámoson.

Tarts a Csalán Egyesülettel 2016. október 22-én (szombaton), hogy megismerd Völgyesi Erika által készített füstölt húsok világát, a legfinomabb termékeket eredményező praktikák, a kreativitás és hozzáértés eredményeként született egyedi finomságokat. Vajon kibírod a túrát úgy, hogy össze ne fusson a nyál a szádban a finomságok láttán?

A legfinomabban ízesített tökmagok világába kalauzol el bennünket Bésán János Nemesvámoson, akinek házi üzemében készülnek, és töltődnek üvegekbe az aranyat érő tökmagolaj cseppek. A modern technológia mellett azonban a gondos kezek és a szeretet az, amely ily módon teremt értéket közvetlen környezetünkben.

A gazdatúra időpontja: 2016. október 22. (szombat) 13:00- 17:00

Részvételi díj: 

A gazdatúrán való részvétel ingyenes. Az utazás önköltséges.

Utazás: 

A Csalán telekocsik szervezésével tervezi megoldani az utazást. Az utazás szervezéséhez fontos információ, hogy saját gépjárművel érkezik-e Ön, és tud-e még utasokat fogadni az autójába (hány főt). Köszönjük, hogy ezzel is segíti a környezetbarát közlekedést!

Jelentkezés módja: 

Részvételi szándékodat kérjük, jelezd nálunk legkésőbb 2016. október 20-ig!

Jelentkezni a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címen vagy a 30-9460658-as telefonszámon lehet.

Kapcsolódó honlapok: 

Csalán Kosár