Gazdatúra oda, ahol a legmagasabb minőségű ökotermék terem

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2017. május 13. - 09:00 - - 18:00
Helyszín: 
Gazdatúra oda, ahol a legmagasabb minőségű ökotermék terem

Egy világhírű magyar biogazdaság látogatására nyílik lehetőség a 2017. május 13-án Fülöpjakabra az Eminence portára, ahol az ökogazdaságok egyik legkiválóbbikát ismerhetik meg a Gazdatúra résztvevői. Az Eminence bemutatókert színes növényekkel teli világát megtekintve Nemes Mátyás biokertész ökogazdaságába visz az utunk, ahol a szaktanácsadó biokertész saját hiteles gazdálkodását mutatja be a Gazdatúra következő állomásán.

A Csalán Egyesület és a Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület által közösen szervezett Gazdatúra ez úttal kicsit távolabbi, de annál izgalmasabb helyszínekre vezeti az érdeklődőket.  Mert az élményekért, tanulságokért és tapasztalatokért érdemes akár Fülöpjakabig is elmenni. Az itteni Eminence ökogazdaságot működtető személyek a Minősített Biogazdák Magyarországi Egyesületének tagjai, akik a legmagasabb minőségi szinten elkötelezettjei a biogazdálkodásnak. Számukra a biogazdálkodás egy életre szóló szenvedély. Csakúgy, mint a közelben tevékenykedő Nemes Mátyás számára is. Mindkét portára jellemző, hogy a gazdaság szereplői kiváló szakmai és személyes hírnevükkel is valódi példát mutatnak az elkötelezettségről. Tevékenységük megismertetése érdekében nyitottak a helyi közösségek irányába, de kapcsolatot ápolnak a nemzetközi ökológiai mezőgazdasági szervezetekkel is.

A Gazdatúra időpontja:

2017. május 13. (szombat) 9:00- 18:00

Részvételi díj:

A Gazdatúrán való részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges. Az utazás önköltséges.

 

Utazás:

Telekocsik és mikrobuszok szervezésével tervezik a szervezők megoldani az utazást, melynek szervezéséhez fontos információ, hogy saját gépjárművel érkezel-e, illetve, hogy autódba tudsz-e még utasokat fogadni (hány főt)? Emellett utasként is van lehetőség a részvételre mások autójában vagy mikrobuszban, a fejenkénti utazási költség megfizetésével.

Köszönjük, hogy ezzel is segíted a környezetbarát közlekedést!

Jelentkezés módja:

A timi [at] csalan [dot] hu címre írt levélben az utazás módjának és egy név és telefonszám megadásával, illetve a 30-9460658-as telefonszámon.

 Jelentkezési határidő: 2017. május 5.