Készíts házitésztát velünk!

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2017. március 11. - 09:00 - - 11:00
Helyszín: 
Nemesvámos,
Készíts házitésztát velünk!

Nincs is finomabb, mint a kézzel gyúrt és szaggatott tészta, lehet akár mákos vagy gránátos, vagy akár cérnametélt a levesben. Nagyanyáink tudománya a házi tésztakészítés, melynek fortélyait a Csalán Egyesület által szervezett gyerekeknek szóló kalandnapon most kipróbálhatod: gyúrhatsz, vághatsz, tekerhetsz és végül kóstolhatsz. 

Március 11-én szombaton a berhidai Veres Jánosné és Kellerné Szász Anikó kalauzol el bennünket a tészták világába, és szívvel-lélekkel segít minket a különleges tésztaformák készítésében.   

Fehértészta, barnatészta, tojásos, durum, orsó, csiga, penne, cérnametélt, lasagne… A boltokban tésztafélék tömkelege közül válogathatunk, mégis a legfinomabb, amit mi magunk készítünk el. Lehetséges, hogy nem láttál még hasonló műveletet a konyhában? Pedig igazán izgalmas és lenyűgöző, ahogy a megfelelő keménységűre gyúrt tészta egyenletesen kinyújtott lapjaiból, szinte mértani pontossággal sorakoznak a tésztakockák, szélesmetéltnek valók!

Már önmagáért az élményért is érdemes csatlakozni, de a kézzel készített tészta ízére is fény derül a kóstolás során. Természetesen mákkal, vagy egyéb ízekkel megszórva.  Ne habozz hát, szólj anyunak, hogy tartson Veled és persze Téged is nevezzen be a programra!

A Tésztanapon való részvétel regisztrációhoz kötött. Az első tíz regisztráló gyermek a programon ingyenesen vehet részt, így jelentkezzetek mielőbb, sőt szólj a szomszéd lányoknak is! Jelentkezéseteket március 8-ig a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címre várjuk.

A március 11-i program 9 órákor, csoportos foglalkozás keretében veszi kezdetét a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskola és Óvodában, s várhatóan 11 óráig tart.

A gyermekek felügyeletét és Veszprémből való kiutazását a Csalán Egyesület segíti, de természetesen a hozzátartozók által egyénileg is megoldható. A foglalkozással kapcsolatos további részletek egyeztetése a regisztrációt követően történik.

fotó: Tisztatészta