Kóstolj velünk mandulát és spenótos fetát!

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2017. április 01 (Egész nap)
Helyszín: 
Szentbékkálla - Nemesvámos,
Kóstolj velünk mandulát és spenótos fetát!

Ínycsiklandó finomságok kóstolójában lehet része azon jelentkezőknek, akik ezúttal is velünk tartanak a Csalán Egyesület soron következő, április 1-i Gazdatúrájára. Ez nem áprilisi tréfa! Ugyanis a szentbékkállai Birkás birtokon, a csudafinom mandulát rágcsálva csodálhatjuk meg a Balaton-felvidéki biogazdaság tavaszi éledését. És ez még nem minden! Ugyanis a jó levegőn tett sétánkat követően, Kovácsék falusi lakomaasztala mellett kóstolhatjuk meg Tekeres-völgy legfinomabb tejtermékeit.

Birkás Balázs - a Közép-dunántúli Regionális Biokultúra Egyesület egykori elnöke - olyan biogazdálkodó és mandulatermelő, aki példaértékű módon él együtt és harmóniában a természettel. Szentbékkállai birtokuk családi örökség, melyen évtizedek óta mindig a család legidősebb fiú gyermeke örökli a gazdasággal kapcsolatos teendők ellátását. Ő immáron 25 éve vette át a stafétát, s tartja nap, mint nap hiteles kézben a teendőket. 

Kovácsék eleinte lovas család voltak, míg nem kisfiúk születésekor úgy döntöttek: a gyermeknek márpedig jó minőségű tehéntejet tesznek az asztalra! Így a lovak mellé hamarosan megérkeztek az első tehenek… Az idővel még több állattal és teendővel felduzzasztott gazdaság mára kiváló minőségű, kínálatában változatos tejtermékekkel és falusi vendégasztallal várja a Tekeres-völgyi tanyára érkezőket.

A Gazdatúra időpontja: 

2017. április 1. (szombat) 13:00- 18:00

Részvételi díj: 

A Gazdatúrán való részvétel ingyenes. Az utazás önköltséges.

Utazás: 

A Csalán telekocsik szervezésével tervezi megoldani az utazást, melynek szervezéséhez fontos információ, hogy saját gépjárművel érkezel-e, illetve, hogy autódba tudsz-e még utasokat fogadni (hány főt)? Köszönjük, hogy ezzel is segíted a környezetbarát közlekedést!

Jelentkezés módja: 

Jelentkezni március 29-ig (szerda) a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címen, vagy a 06 30 946 0658-as telefonszámon lehet.

Kapcsolódó honlapok: 

Csalán Kosár