Tök-jó Nap!

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2016. november 02. - 13:00 - - 16:00
Helyszín: 
Veszprém, Bakonyi Ház tájéka

Szeretnél hangulatos töklámpást faragni, csuda finom tökmagos kencékkel dúsított langallót kóstolni, vigyorgó úritököket gurigató versenyre nevezni? Akkor nincs más teendőd, mint kézen fogni anyut, aput, nagyit, papit, kistesót és csak haladni az Erzsébet liget árasztotta kemencés csemege illatának irányába, ahonnan a sok érdekes foglalkozás után saját tökfejjel, elégedett pocakkal és a tökről szerzett sok hasznos tudnivalóval gazdagodva térhetsz haza.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a tök számtalan játékos és hasznos felhasználhatóságát átérező ízes, illatos, tökfaragós napot szervez november 2-án szerdán 13 és 16 óra között, a Laczkó Dezső Múzeum Bakonyi Háza tájékán.

Lopótök, úritök, dísztök. Faragható, süthető, szép és dekoratív, ízes és illatos. Finom levesnek, különleges kencék készítéséhez, csak úgy megsütve; a magja rágcsálva, olajjá préselve, hántolva, netán csokis-, fahéjas-, vagy narancsos bevonóval borítva igazi csemege. Milyen sokfélén és jól hasznosítható csoda ez! És amellett, hogy egészséges, a tök igazán jópofa küllemmel megáldott zöldség.

A Tök-jó napon az első tíz regisztráló ingyenesen vehet részt, így jelentkezz mielőbb, sőt szólj a szomszéd srácoknak is! Jelentkezéseteket október 29-ig a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címre várjuk.

A foglalkozásokhoz szükséges eszközöket biztosítjuk. Rossz idő esetén a programot a Laczkó Dezső Múzeum aulájában rendezzük meg. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.