Miért rossz a Karcagi kistérség környezetvédelmi programja

Nyomtatóbarát változat
Sallai R. Benedek
Miért rossz a Karcagi kistérség környezetvédelmi programja

Vannak elvek, és tények amelyek tisztázása egy ilyen esettanulmány esetében elsődlegesen fontosak.

Tény az, hogy a tanulmány tárgya, a környezetvédelmi program valódi. Ebből adódóan a vélemények is valódiak, mint ahogy az elfogadás körülményei is megtörténtek. A személyek és események szintén valódiak, ahogy az egy esettanulmány esetében illik.

Bírálni fogjuk a programot, rámutatunk hibáira, az a célunk, hogy okítsunk másokat az itt átélt hibák alapján, és tapasztalatként tudják felhasználni e tanulmány anyagát.

Fontos elv továbbá az, hogy nem akarunk konstruktív kritikai észrevételeinkkel megbántani senkit, sem az érintett képviselőket, sem az érintett önkormányzatot, legfőképpen nem a programot készítő céget. Hisszük, hogy az általunk felvázolt problémákkal mások elkerülhetik azokat a hibákat, amelyekbe itt belesétáltunk. Hisszük, hogy jellemző, mondhatni típusos hazai történet zajlott le ennek a programnak az elfogadása kapcsán, ami rámutat egy döntéshozatali-rendszer hibáira is, az önkormányzatiság veszélyeire is, és legfőképpen a környezetvédelmi programok haszontalanságára - környezetvédelmi szempontból.

Reméljük, haszonnal tudják majd forgatni e kötetet.

Nimfea tanulmánykötetek. 203 oldal

Egyszerre maximum ennyi napra kölcsönözhető: 
21
Átvétel helyszíne, nyitvatartás: 
Csalán iroda
Általános kölcsönzési feltételek: 
Kölcsönzési feltételek - könyvek és oktatóanyagok

Foglald le!

A foglaláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.