Fenntarthatóan élni és fejleszteni - képzés

Nyomtatóbarát változat
.
Fenntarthatóan élni és fejleszteni - képzés
.

 

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület képzést hirdet a fenntartható fejlődési szempontok érvényesülésének elősegítése végett, melyek a tervezett fejlesztési programokba, döntéshozatali folyamatokba tudnak majd beépülni, illetve az egyesület azon személyek jelentkezését is várja, akik a fenntartható fejlődés főbb szempontjainak további megismertetésében szerepet játszanak .

 

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) fenntartható életmód elterjesztését célul tűző programja részeként fenntarthatósági képzést szervez helyi döntéshozók, véleményformálók számára, akik vállalatoknál, civil szervezeteknél, közintézményekben, önkormányzatoknál dolgozva elkötelezettek a fenntartható fejlődés iránt, és ennek megfelelően szükségét látják ezen ismereteik gazdagodásának.

A képzés célja a fenntartható fejlődés, az ehhez kapcsolódó gondolkodásmód és a fenntartható életmód összefüggéseinek jobb megértése, egy, külön a képzésre készült, ismeretanyag mentén, ami rávilágít az ok-okozati összefüggésekre, valamint több, már megvalósult jó gyakorlatot is bemutat.

Érezte már úgy, hogy megalapozott körültekintő döntést kell hoznia, mivel az közép- és hosszútávon is hatással van a helyi közösség életére?

  • Érezte már, hogy döntéshelyzetekben több szempontot kell figyelembe vennie, és a praktikus megoldások szembemennek a fenntarthatósági értékekkel?
  • Sokat hallott már a fenntarthatóságról, de sohasem mondta el senki, hogy az pontosan mit is jelent?
  • Szeretné látni, hogy a fenntarthatósági szempontok hogyan szolgálják a helyi közösségek és települések javát?
  • Szeretné tudni, hogy hogyan lehet egyesíteni a fenntarthatósági és gazdasági szempontokat?
  • Szeretne hasonló szemléletű és feladatkörű emberekkel megismerkedni a környékről?

Az igennel válaszolóknak mindenképpen érdemes részt venniük a képzésen, mely segíti a helyi és gazdasági érdekek,  a gyakorlatias szempontok mellett a fenntarthatósági szempontok figyelembe  vételét , ezáltal a helyi közösségek, lakosság érdekeinek hosszú- és középtávú szolgálatát!

Az egy napos tréning arra is alkalmas, hogy a térség jövőjét fontosnak tartó résztvevők elkezdjenek közös nyelvet beszélni, ami a legfontosabb záloga annak, hogy a jövőbeni fejlesztések a fenntartható fejlődés elvei szerint valósuljanak meg.

A képzést tartó előadók több éves tapasztalattal rendelkeznek fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő fejlesztési projektek megvalósításában.

A képzésre Veszprémben 2014. április 9-én kerül sor, de annak  pontos helyszínéről a jelentkezők később kapnak felvilágosítást.

A képzésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, részvételi szándékát a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével jelezze amit az timi [at] csalan [dot] hu e-mail címre várunk 2014. március 21-ig

Kérdéseivel Szalay Tímeához fordulhat a timi [at] csalan [dot] hu címen vagy az 88-578-390-es telefonszámon.

Kapcsolódó anyagok: