Most megtanulhatja a tartósítószer-mentes befőzést!

Nyomtatóbarát változat
.
Most megtanulhatja a tartósítószer-mentes befőzést!
.

 

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a téli időszakot kihasználva 10 bemutató alkalom keretében tanítja meg a vegyszermentes befőzési praktikákat a Veszprém megyei érdeklődőknek, hogy a tavasz kezdetével frissen új ötletekkel gazdagodva, tudatosan lásson neki a tartósítás ezer formájának.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület „B, mint befőzés” programja keretében több módon is népszerűsíti azokat a környezet- és egészségbarát megoldásokat, melyekkel a friss terményeink téliesítése valósul meg. Az egyesület az iskolai technika órákon a gyerekekkel,  lakossági bemutatóalkalmaival és új kiadványával pedig a felnőttekkel ismerteti meg a lehetőségeket. A bemutatókon a tartósítási eljárások elméleti alapjain túl a gyakorlati megoldásokra, a felhasználható eszközökre és  módszerekre, tippekre is fény derül.

„A sózás, aszalás, szárítás, savanyítás, a száraz és a nedves dunsztolási eljárások mellett számtalan kreatív ötlettel is szolgálunk, melyek a téli ízvilágot tudják gazdagítani. Gondolva itt a házi vegetára, a kenőkék, félkész ételek receptjei mellett a hagyományosabbnak tűnő gyümölcslevek vagy szörpök befőzésére, ajándéktippekre, receptújdonságokra, melyek jó alapot adnak lelkesedésünk kialakulásához. Az érdeklődők a bemutatón elhangzottak mellé egy szép, receptötletekben gazdag, az egyes eljárásokat is tartalmazó kiadványt kapnak.” – nyilatkozta Dr Szalay Tímea, a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület elnöke.

A felnőtteknek szóló bemutató alkalmakra legalább 10 fős csoportok jelentkezését várja az egyesület Veszprém megyéből, akik helyet tudnak biztosítani a bemutató alkalom megvalósításához. A jelentkezéseket a csalan [at] csalan [dot] hu e-mail címre lehet elküldeni, és az első 10 jelentkező számára tudja a Csalán vállalni a bemutató megtartását. A jelentkezés során kérjük adja meg nevét és telefonszámát, illetve a tervezett helyszín adatait és a résztvevők várható számát.

A bemutatók a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósulnak meg.