Könyvtár

"Vadrózsából tündérpázsitot"

Péti Mária

Mind az erdészek, mind a természetvédők nagyon sokat tettek és tesznek Veszprém megyében azért, hogy a Bakony és a Balaton-felvidék valóban kincset érő erdőségeit "feltárják" a közönség előtt. Péti Mária könyvében nagy örömmel fedeztem fel e kezdeményezések mottóját: felkelteni az érdeklődést, majd meggyőzni az érdeklődőt, hogy elsősorban ne kiadványokból, filmekből, gyűjteményekből szerezze erdei élményeit, hanem személyes tapasztalásból. A felnőttek gondolkodásmódját, életvitelét nehéz megváltoztatni.

102 extra tréninggyakorlat

Gary Kroehnert

A 102 extra tréninggyakorlat a szimulációk, szerepjátékok, a trénereknek valamint az oktatóknak szánt gyakorlatok újabb sorát vonultatja fel, melyek hatékonyan alkalmazhatók a legkülönbözőbb munkahelyi helyzetekben, mindenféle szervezetnél. Az egyénileg és csoportosan egyaránt alkalmazható tréninggyakorlatok szórakoztató, egyszerű módszerekkel fejlesztik a kommunikációs készségeket, a csapatmunkát és az érzékelést. Ez a könyv a tréning menedzserek, gyakorlatvezetők, vezetők, emberi erőforrás menedzserek és tanácsadók nélkülözhetetlen eszköze.

103 játékos tréninggyakorlat

Gary Kroehnert

A könyv olyan gyakorlatokat tartalmaz, amelyeket bármikor fel lehet használni a tréning ideje alatt, alkalmasak kis és nagy társaságok számára is. A gyakorlatok egymástól függetlenek, így mindegyik saját instrukciókat, anyaglistát tartalmaz. A könyv kezdő és a gyakorlott trénernek egyaránt elegendő információt, mintákat nyújt ahhoz, hogy kellő kompetenciával tudják vezetni a tréningeket, miközben felhasználják a könyvben leírt gyakorlatokat.

198 oldal

12 hónap a kertben

Karl Ploberger

Sok ezerszer írtam le ezt a jókívánságot, jobban mondva felhívást könyveim dedikálásakor. Miközben kérdések tucatjaira válaszoltam. És sokszor fordultak hozzám jó tanácsért, mikor mi a teendő a kertben. A helyes időpont tisztázása után a következő kérdés: mit tegyünk „kevés munkával, okosan egész évben". Elég egy pillantás, és máris tudjuk, mit kell éppen elvégezni. Ebben a könyvben négy évtized kertészeti tapasztalatait, kertbarátok ötleteit és szakemberek javaslatait foglaltam össze és rendszereztem havi bontásban. így már nem feledkezhetünk meg az aktuális teendőkről.

A Bakony - A természet kincsestára

H. dr. Harmat Beáta

A Bakonyi Természettudományi Múzeum Baráti Körének ismeretterjesztő kiadványa Horváthné dr. Harmat Beáta szerkesztésében látott napvilágot, a Bakony természeti értékeit ismeretterjesztő formában bemutató könyvecske, a térség védett növény- és állatfajainak listájával.

A Balaton könyve

Monspart Éva

Ez a könyv nem csak Közép-Európa legnagyobb tavának vizéről, a természetről, az élővilág összefüggéseiről szól, hanem irodalomról, festészetről és történelemről - tehát a hely szelleméről is.

231 oldal

A csodálatos méz - Gyógyító receptekkel

Már az ókori kultúrák is ismerték a méz gyógyító hatásait. Napjainkban a tudomány újabb és újabb értékeit fedezi fel. A könyvben számtalan receptet találunk, amelyek elkészítése nagyon egyszerű, a kész ételek, sütemények fogyasztása pedig igazi gyógyír.

A Délkeleti-Bükk természeti értékei

Zöld Akció Egyesület Miskolc

A dorogiak véleménye a város környezeti gondjairól - közvélemény kutatás

dr. Dávid Anna

Közvélemény-kutatásunk eredményei átfogóan tükrözik a dorogiaknak a városuk környezeti gondjairól kialakított véleményét, s ezzel remélhetőleg segítségére le-szünk a városnak a gondok további orvoslásában. Sok kérdésben teljesen egyértelműen nyilvánították ki az itt élők álláspontjukat, más témákban megoszlanak a vélemények, mint azt majd meglátják, akik elolvassák e kiadványt.