Bennfentes

Nyomtatóbarát változat

A fogyasztóvédelem mindannyiunk ügye, de vannak, akiknek ez a szakmájuk, érdeklődési területük is. Eddig egyedülálló módon hozta össze a fogyasztóvédelemi szakembereket a Szakmai Konzultációs Fórumok sorozata, ahol neves előadókkal merítkezhettünk meg mélyebben egy-egy érdekes fogyasztóvédelmi kérdésben.

Dr. Horváth Sándor az SZMM főosztályvezetője a fogyasztóvédelem helyzetéről és a kormány terveiről tartott ismertetőt 2009. októberében.

Nagy érdeklődés kísérte Dr. Süth Miklós, akkori főállatorvos élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos előadását.

A Gazdasági Versenyhivatalt Dr. Karádi Csaba képviselte, aki a GVH fogyasztóvédelmi jogköreit és gyakorlatát taglalta, kiemelten a pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatban.

Nagy örömünkre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének fogyasztóvédelmi igazgatója is ellátogatott hozzánk, Dr. Istvánovics Éva a nem tipikus kereskedelmi formák fogyasztóvédelmi kérdéseiről tartott előadást, a PSzÁF mindennapi gyakorlatának szemszögéből.

A Veszprém megyei Békéltető Testület tagjai rendszeres, aktív résztvevői rendezvényeinknek. Munkájukról és a nem tipikus kereskedelmi formákkal való találkozásukról a következő ismertetőből tudhatsz meg többet.

A Csalán Egyesület megbízásából Veszprém megye lakosságának fogyasztóvédelmi ismereteit, attitűdjét közvéleménykutatásokkal mérte fel a Balatoni Integrációs Nonprofit Kft. Társadalomtudományi kutatócsoportja. A két felmérés között eltelt rövid idő alatt is mérhető változások mentek végbe. A közvéleménykutatások kivonatát az évszámokra kattintva éred el (2009, 2010).

Érdeklődőknek szívesen küldünk még anyagokat, információkat, illetve a program leírását ITT találod. Keresd Kiss Renáta programvezetőt a renata [at] csalan [dot] hu címen vagy az Egyesület elérhetőségein.

 

MERT MINDENKI FOGYASZTÓ - TÁJÉKOZTATÓ KAMPÁNY A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN

(TAMOP-5.5.6-08/2-2008-0007)

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Közreműködő szervezet:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület