Helyénvaló helyi

Nyomtatóbarát változat

Vajon tudunk-e élni a helyben megtalálható környezetbarát lehetőségeinkkel? Vajon ismerjük-e őket? Képesek vagyunk összefogni is itt helyben Veszprémben a zöld célok megvalósulásáért, a város élhetőbbé tételéért? 

Tarts velünk programjainkon, mely segíthet abban, hogy helyben megtaláljuk együtt közösen a helyi megoldásokat egy éghajlatbarát, élő és élhető városért!

Mire is gondolunk?

Tarts velünk kirándulásainkon!

Fedezzük fel közvetlen környezetünk természeti szépségeit, adottságait és az ott élők hahyományait!

Részletes információt itt találsz a kirándulásokkal kapcsolatban.

Gyere velünk Gömörszőlősre!

Tanulmányútjaink Gömörszőlősre vezetnek , ahol Dr Gyulai Iván vezetésével és hihetetlen mélységű és átfogó szemléletű szaktudásának felhasználásával megismerhetsz rengeteg éghajlatbarát megoldást (pl. tömegkályha, napkollektoros aszaló,  passzív ház), és betekintést nyerhetsz Iván természettel harmonikus kertművelési gyakorlatába, a minetgy 20 éve működő mélymulcsos kertjébe is. 

Bővebb információ

Gyűjt ismeretet konferenciánkon az éghajlatváltozással kapcsolatban!

Az éghajlatváltozás mára már tény. Mérséklehetjük az ütemét és alkalmazkodhatunk annak válozásaihoz. Ebben szeretnénk Neked segíteni hiteles információkkal, gyakorlati lehetőségek bemutatásával. Konferenciáink nyilvánosak, Te is velünk tarthatsz! Ha kitöltöd az alábbi jelentkezési lapot, tudunk értesíteni az eseményekről.

Előjelentkezés lap az éghajlatvédelmi konferenciára

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00973 azonosítószámú pályázati program keretében valósul meg. A program főbb adatai:

Kezdeményezett neve: Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület

A projekt címe: Helyénvaló helyi

A szerződött támogatás összege: 10 mFt

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: 

Veszprém az Élhető Város Helyi Közösség Fejlesztési Stratégia megvalósítása mentén indul útjára a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület által koordinált Helyénvaló helyi program, melynek célja az éghajlatbarát megoldások Veszprémben való elterjedésén túl a helyi közösségek erősödése, élő és élhető város kialakulásának elősegítése. A program lehetőséget biztosít közös kirándulásokon, tanulmányutakon való részvételre, szakmai konferenciákon való ismeretszerzésre, helyi közösségi akciók megvalósulására és azok bemutatására. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. április