Kovács Beáta

Nyomtatóbarát változat

 

Kovács Beáta - Búzalelke Pékesség, Kisapáti

Kenyeret sütök, nemrég kezdtem. Mikor elhatároztam, hogy komolyan gondolom, alapítottam egy kis pékességet, Búzalelke lett a neve.

Korábban Budapesten dolgoztam egy médiacégnél, zenetanári és kulturális menedzser végzettséggel, aztán az élet úgy hozta, hogy a Balaton-Felvidékre költöztem, ahol szép lassan őstermelő és kistermelő lettem. A kenyér gondolatot a borvidék és a Szent György-hegyi borok ihlették, a Búzalelkét pedig az, hogy úgy tűnik, van hozzá némi örökségem és örömömet is lelem benne.

Kovászolt kenyeret készítek, adalékok nélkül, minél több saját alapanyaggal, gazdagon, sok-sok finomsággal:

Magos Tönkölycipó

100%-ban teljes kiőrlésű, vegyszermentes gazdálkodásból származó tönköly liszt, tökmag, lenmag, napraforgómag, mák

 

 

 

Áfonyás-magos kenyér

50%-ban teljes kiőrlésű, vegyszermentes gazdálkodásból származó rozsbúza (tritikálé) liszt, búzaliszt, tökmag, lenmag, napraforgómag, mák, aszalt vörösáfonya

 

 

 

Fűszeres rozsbúza kenyér

50%-ban teljes kiőrlésű, vegyszermentes gazdálkodásból származó rozsbúza (tritikálé) liszt, búzaliszt, szezámmag, napraforgómag, őrölt kömény, őrölt koriander

 

 

Diós-Mazsolás kenyér

40%-ban teljes kiőrlésű, vegyszermentes gazdálkodásból származó rozsbúza (tritikálé) és tönköly liszt, búzaliszt, dió, mazsola

 

 

 

 

További érdekességek a Búzalelke Pékességről:

http://ilovebalaton.blog.hu/2015/11/12/buzalelke_interju