Korábbi események

Korábbi eseményeink

A vetőmagfogás alapjai és praktikái - képzés

.
A vetőmagfogás alapjai és praktikái
.
Veszprém, Wartha Viince utca 1. "N" épület 117.

Szeretnél Te magad is vetőmagot fogni a zöldségeskertedben? Szeretnéd megismerni annak főbb ismérveit, mozzanatait ? Esetleg a konkrét gyakorlati praktikákra is kíváncsi vagy? Alig várod, hogy megtervezd kertedet, és tavasszal már a magfogás szempontjaihoz igazodjon a vetésed?

Csendes Léptek a Kéken – Sümeg-Keszthely

.
Csendes Léptek a Kéken – Sümeg-Keszthely
.
Sümeg – Zalaszántó – Rezi – Hévíz – Keszthely,

Vajon mit üzen Számodra a téli természet csendje? Érzed a hívást abba a békébe, nyugalomba, amit csak egy erdőben tudsz megélni?  Vágysz arra, hogy megpihenhess egy kicsit, vagy jobban ráláss dolgaidra, ezáltal jobban megértsd Magadat és a másikat?

„Legyenek mindnyájan egyek” /Jn 17,20/

.
„Legyenek mindnyájan egyek” /Jn 17,20/
.

Lelki utunk Bábelből, az egész föld nyelvét érintő összezavarodottságból indulva vezet Jézus kegyelméből és Isten szeretetéből fakadóan az egynyelvűség, egyszívűség, egység felé. Ebben segít az Úr teremtett világával való találkozás, a teremtés tanításának megfigyelése.

Éghajlatváltozás és értékrend

.
Éghajlatváltozás és értékrend
.
Veszprémi Érseki Főiskola, Veszprém, Jutasi u. 18/2

A Veszprémi Érsekség, a Veszprémi Érseki Főiskola és a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület tisztelettel meghívja Önt Éghajlatváltozás és értékrend című konferenciájára.

Éghajlatváltozás és (éden)kert - konferencia - március 4.

.
Éghajlatváltozás és (éden)kert - konferencia
.
Veszprémi Érseki Főiskola, Veszprém, Jutasi u. 18/2

A Veszprémi Érsekség, a Veszprémi Érseki Főiskola és a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület tisztelettel meghívja Önt Éghajlatváltozás és (éden)kert című konferenciára.

„Ki minek gondol...” Farsangi zarándoklat

.
„Ki minek gondol...”   Farsangi zarándoklat
.

Szeretettel hívunk és várunk a Regina Mundi Plébánia és a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület által közösen szervezett farsangi zarándoklatra. Az út során álarcaink, maszkjaink után kutatva csodálkozunk rá a természetben jelenlévő Teremtő jelenlétére, figyelünk üzenetére, tanítására.

Világosság a sötétségben

.
Világosság a sötétségben
.

A Csalán Egyesület Szent Iván éjhez kapcsolódó éjszakai túrát szervez Bándtól kiindulva a Csatár-hegyet érintve Veszprémbe 2021. június 25-én éjszaka.

Egyszerűen passzívházat? Igen! - Veszprémi Energianapok 2.

.
Egyszerűen passzívházat? Igen! - Veszprémi Energianapok 2.
.
Veszprém, Egyetem u. 10.

A Csalán Egyesület és a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézete által szervezett Veszprémi Energianapok 3 alkalomból álló programsorozatának 2. alkalmával a kivitelező építész kitálal, és elmondja nektek, miért épülhetnek energiapazarló, már az átadás napján elavult otthonok mind a mai napig.
Rossz hír: ha egy éttermi vacsora áránál magasabb a rezsid, akkor sajnos egy elavult házban élsz! Hogy ez ne fordulhasson elő veled soha többé, elmondja neked Rezsnyák Péter kivitelező építész azokat a trükköket, amivel építészednél elérheted, hogy tényleg energiatakarékos otthont tervezzen neked!

Ami a jó hír:  olcsóbb egyből jó házat építeni, mint az energiával pazarolni! 

Film Klub - Belo Monte - A gát, ami gátat szab

.
Film Klub - Belo Monte - A gát, ami gátat szab
.
Veszprém, Budapest u. 8., SZMT székház

Szívszorító és érthetetlen. A pusztítás, az emberek semmibevétele, a természeten való átgázolás, a hagyományok, az élhető minták eltűnése. Mindez a pénz oltárán kerül feláldozásra.

Adventi túra Bakonybélben

.
Adventi túra Bakonybélben
.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület egy, az adventre ráhangolódó túrát hirdet 2019. november 30-án (szombaton) 8-16 óra között tartó programmal.