Hogyan működünk?

Nyomtatóbarát változat

A Csalán Egyesület politikai pártoktól és világnézeti szemléletektől független közhasznú, non-profit szervezet. Az egyesület azon dolgozik, hogy közelebb hozza Veszprém és környékének lakóihoz az egészséges táplálkozást, a természetes környezetet és a méregmentes életet.

Az Egyesületet 5 fős elnökség irányítja, az közel 100 fős tagság pedig évente egyszer dönt az aktuális kérdésekről.

Tevékenységünk során együttműködünk a természet-, környezet- és fogyasztóvédelmi hatóságokkal, a civil társadalom hazai és nemzetközi képviselőivel, a helyi önkormányzatokkal, kulturális intézményekkel, általános- és középiskolákkal, a felelősségvállalásra nyitott cégekkel, vállalatokkal, valamint a helyi lakossággal. Tagszervezete vagyunk a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (KÖTHÁLÓ), a Hulladék Munkaszövetségnek (HUMUSZ) és a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ), mely a Föld Barátai (Friends of the Earth) nemzetközi egyesület magyarországi tagszervezeteként tevékenykedik.

Munkánkat pályázati úton elnyert támogatásokból, magánszemélyek adományaiból, és az állampolgárok adója 1%-ának felajánlásából finanszírozzuk.

Céljaink elérése érdekében elősegítjük a természet-, környezet- és fogyasztóvédelem legfontosabb témaköreinek megismertetését, népszerűsítését. Szakmai és lakossági programokat kezdeményezünk, hajtunk végre a lakosság aktív bevonásával.

Szaktanácsadással, szakmai tanulmányok elkészítésével segítjük az állami, önkormányzati és társadalmi szervezetek, valamint a gazdálkodók és magánszemélyek munkáját.

Irodánkban folyamatosan személyes tanácsokkal látjuk el a környezetvédelemmel kapcsolatban hozzánk fordulókat . Megjelentetünk tanácsadó kiadványokat, készítünk filmeket, melyek segítségedre lehetnek zöld háztartásod kialakításában, illetve nagy népszerűségnek örvend az élelmiszer adalékok hatásait összefoglaló E-kártyánk is, mely nélkülözhetetlen segítség a mindennapi bevásárlások alkalmával.

Itt olvashatsz legfrissebb híreinkről.

Ismerd meg Alapszabályunkat!

 

Tagjai vagyunk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség