Felhívás - Veszprémi közösségi akciók az éghajlatért

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Felhívás - Veszprémi közösségi akciók az éghajlatért
.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület „Helyénvaló helyi” projekt keretében hívja a veszprémi közösségeket, hogy a Környezetvédelmi világnap (június 5.) alkalmából szervezzenek helyi éghajlatvédelmi megmozdulásokat.

Az éghajlatváltozás mérséklésében nagy szerepe van a helyi közösségeknek. Kis lépéseink is sokat számíthatnak az éghajlatváltozás mérséklésében.

Helyénvaló helyi” projektunk keretében hívjuk a veszprémi közösségeket, hogy a Környezetvédelmi világnap (Június 5.) alkalmából az éghajlatváltozás mérséklése és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás jegyében helyi közösségi akciót, fejlesztést indítsanak útjára. Célunk olyan, hosszú távon is az éghajlatvédelmi célokat szolgáló kezdeményezések előmozdítása, mely a közösség működésében, életében való változást eredményez. Közösségi komposztáló, esővízgyűjtő, napkollektoros aszaló, környezetbarát kerti megoldások, növénytelepítések, kerékpártárolók kialakítása vagy más, a helyi közösség számára vonzó lehetőség mind alkalmas lehet arra, hogy az éghajlatbarát életvitel felé vezető úton haladjunk.

Szeretnénk buzdítani a helyi közösségeket, hogy ezen akciókban működjenek együtt a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesülettel, ezáltal is szélesítve a környezetvédelmi összefogást.

Bátorítunk mindenkit, hogy a szerveződő eseményeket, fejlesztéseket, amint körvonalazódnak, jelezzék felénk. A regisztrált eseményeket megjelentetjük honlapunkon és facebook oldalunkon is, így több emberhez, közösségekhez eljutva másokat is inspirálhat a kezdeményezés. A legjobbakat nagyobb városi rendezvényeken kiállításként is bemutatjuk.

Támogatóink jóvoltából a helyi együttműködésen alapuló eseményeket, fejlesztéseket – szükség szerint és korlátozott számban – kis összegű támogatással (20-100 ezer Ft) is segíteni tudjuk.

Háttéranyagok, ötletek a http://www.csalan.hu/aktualis/kiadvanyaink oldal alatt található kiadványokban is található.

Jelentkezési határidő: 2021. május 6.

Jelentkezési űrlap ezen link alatt található: Ide kattintson!

Bővebb információ: Szalay Tímea, Csalán Egyesület, timi [at] csalan [dot] hu, +36-30-9460658

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.