Kovácsné Hajni

Nyomtatóbarát változat

A Csalán Helyi Termelői Piac termelője:

Kovács Hajni, Nemesvámos, tejtermék- és sajtkészítő

Kovács Hajniék eredetileg lovakkal kezdték a gazdálkodást, gyermekük születésekor vágtak bele a tehéntartásba, hogy igazi tejet adhassanak a kicsinek. A fölösleges tejből eleinte sajtot készítettek, az utóbbi időben túró és joghurt is szerepel a listán. Hajni kedvence az érlelt, natúr sajt és a joghurt, amelyek gyümölcstartalma legalább 30%. Cukrot biztosan nem találsz bennük, mézzel édesítik, ha muszáj. Péntekenként megkóstolhatod!

2015. május

Kovácsék gazdaságában a nyuszik, malackák, lovak társasága új jövevénnyel gyarapszik: kisboci születését várják a hétre, akit majd meg is lehet látogatni, simogatni.

De nem csak az állatállomány változik ily módon. A feldolgozóműhelyben, a sajtok világa is új termékekkel bővül. Lássuk csak!

A piac kínálatában új ízként tűnik fel az aszaltparadicsomos fetasajt, mely az aszalt paradicsomon és a - már előzőleg házilag elkészített - krémsajton kívül csupán sót tartalmaz. Társával, a spenótos fokhagymás fetasajttal, valamint az erdei gombással együtt kínálja Hajni az egészséges élelmiszert választók asztalára - és pirított kenyerére.

Kovácsék húsok töltelékeként is kipróbálták; a siker egyértelmű volt, Marcinak - a család legfiatalabb tagja -, igazi kedvencévé vált!  

Virtuális séta a Tekeresvölgyi gazdaságba:

https://youtu.be/6-DWGc55fWg