Környezeti nevelés

Nyomtatóbarát változat

„Minden nevelés önnevelés” … példamutatás,meggyőződés, hit és hitelesség

Ezért sikeresek a programok, amelyeket a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt végzünk. A környezeti nevelés nem csak az iskolás korhoz köthető. Otthon kezdődik a csecsemőkorban és végig kíséri életünket. Gondolkodásmód, életmód. Fontos, hogy a nyitottságunk megmaradjon, fogadjunk be folyamatosan új gondolatokat, próbáljunk ki új gyakorlatokat.

Gyermekeknek évente megrendezzünk a tanévhez kötődő Ablak a Földre játékos környezetvédelmi vetélkedőnket Veszprém megye általános iskoláinak 5-6-osztályos csapatai részére. A 2010/2011-es tanév eredményeiről itt is tájékozódhatsz.

Az iskolák számára órai keretek között megvalósítható iskolai foglalkozásokat tartunk, témanapokat de voltunk már állomás egy-egy ökonapon, mindenhol a szokásos kereteken túlmutató, interaktív foglalkozásaink vonzóak és tanulságosak a gyerekek számára.

Felnőtteknek rendszeresen tartunk előadásokat éghajlatvédelem, zöld háztartás - zöld praktikák, helyi termékek - egészséges élelmiszerek, fogyasztóvédelem, komposztálás, és akciónapjainkon, nagy látogatottságú rendezvények résztvevőiként is találkozhatsz velünk.

Amennyiben szeretnél velünk együttműködni, a timi [at] csalan [dot] hu címre jelentkezhetsz. Ha szeretnél rendszeresen hírt kapni az eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Minden programunkat, akár gyerek- akár felnőtt célcsoportnak szól áthatja a környezet és az ember tisztelete.