Gyűjts élményt a közeledben!

Nyomtatóbarát változat

Gulya-dombi parkerdő

 

2 kilátójával és tanösvényével várja egész évben a parkerdő a látogatókat. Kerékpárral, gyalogszerrel, kutyát sétáltatva is bebarangolható a terület. Kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt minden korosztálynak.

Kolostorok és kertek

Veszprémben, a Séd patak völgyében létrejött a vár alatt egy túraútvonal, mely a veszprémi várat köti össze az Állatkerttel. A projekt keretében a város látogathatóvá teszi a sétaút mentén található két Árpád-kori műemléket, a Margit romokat és a Veszprémvölgyi Apácák Kolostorának romjait. A patak partján megújult a gyalogos sétány és a terület alkalmassá vált kerékpáros közlekedésre, és a sétányok mellett három új játszótér is kialakiításra került.

Veszprémi barangolások

A városi természetbarát szövetség és a Lovassy László gimnázium közös túramozgalma. Célja Veszprém város történelmi múltjának, kulturális örökségének, műemlékeinek a megismerése, a közeli Balaton-felvidék és a Bakony legszebb túraútvonalainak a bejárása. A túra bármikor teljesíthető.

Bővebb információ: www.turabazis.hu

Veszprém megye Túristája túramozgalom

A túra célja Veszprém megye nevezetességeinek megismertetése, egészséges életmód népszerűsítése. Az év bármelyik szakában 15 túranappal teljesíthető, a túrapontok teljesítésének sorrendje tetszőleges.

Bővebb információ: www.turabazis.hu

Tornapályák a Bakonyban

  • Koloska-völgyi tornapálya:

Bővebb információ: www.bakonyerdo.hu

  • Ajka, Bányász Múzeum- Kis-rét túraútvonalon található erdei tornapálya:

Bővebb információ: www.termeszetbarat.hu

Könnyed séta a Csatár-hegyi kilátóba

A Betekints-völgyön keresztül a Laczkó-forrás érintésével rövid sétával juthatunk el a kilátóba, ahol megpihenve szalonnasütésre is lehetőség nyílik.

Bakonyerdő ismerője

80 érintőpontot tartalmazó teljesítménytúra. 5 csoportra osztva tartalmaz érintőpontokat (500m feletti csúcsok; völgyek; várak és várromok; barlangok; természetvédelmi területek). Bármikor teljesíthető.

Bővebb információ: www.turabazis.hu

Dornyay Béla jelvényszerző túramozgalom

Az emlékút végigjárása során megismerkedhetünk a bakonyi táj változatos arculatával, ismert és kevésbé ismert településeivel és geológiai érdekességeivel. Folyamatosan, bármikor teljesíthető, akár több év alatt, több szakaszra bontva is.

Bővebb információ: www.termeszetbarat.hu ezen belül pedig a túramozgalmak fülre kattintva.

Óbudavár 40-30-20, Szabó Ernő emléktúra

Minden év májusában rendezi meg a Zöld Bakancs Klub. A két túra egy időben zajlik. Ki-ki kedve szerint válogathat a távok között.

További információk: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

Jutasi őrmester Benedekhegyi kőrjárata

2005-től minden évben a Hét Domb Hagyományőrző és Kulturális Egyesület által megrendezésre kerülő túra. Veszprémet járja körül, megismertetve a kevéssé ismert történelmi és kulturális értékeket.

Bővebb információ: www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

Káli-medencei portyák

A túraútvonalat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park hozta létre. 11 gyalogos és 3 kerékpáros útvonal került kijelölésre. A Káli-medencében, összesen 123km hosszan.

Bővebb információ: www.turabazis.hu

Bakonyi Barangolás teljesítménytúra

A túra a Magas-Bakonyban halad. Felkészültségedhez mérten választhatsz a különböző nehézségi szintekből (Bakonyi Barangolás 17-20-30-40-45-55-70) Minden év októberében kerül megrendezésre a túra.

Bővebb információ: http://www.freeweb.hu/osvenytaposo/sites/bb/bb.htm

Odvas Kő-ris túra nagykör/kiskör

Minden év májusában került megrendezésre. A hosszabb kör esetén 46,4 km-t a rövidebb választásával 18,9km-t tehetünk meg a Bakony szívében.

Bővebb információ: www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

Csesznek No Motor Rally

Pecsétgyűjtős, túrázós játék, gyalog, kerékpárral, lóháton, akár lovas kocsival is, de tilos bármilyen motorizált eszköz használata. A rendezvény 2006 óta minden évben, májusban megrendezésre kerül, a túrázás mellet számos kulturális és szabadidős programban vehetünk részt.

Bővebb információ: www.nomotor.hu

Balaton-felvidéki kéktúra

1996-ban indított 94km-es teljesítménytúra, mely  Pétfürdő vasútállomástól Badacsony vasútállomásáig húzódik. Több év alatt is teljesíthető, bárki részt vehet rajta, aki a teljesítési feltételeket elfogadja.

Bővebb információ: www.termeszetbarat.hu

Öreg Bakony Bakancsosa Jelvényszerző túramozgalom

Célja a Magas-Bakony természeti kincseinek bemutatása, telesítése nincs időponthoz kötve, bármikor teljesíthető.

Bővebb információ: www.termeszetbarat.hu/turamozgalmak

Bakony 25/50 teljesítménytúra

Évente, kora tavasszal megrendezésre kerülő teljesítménytúra. A 25km-es Herendről, az 50km-es Veszprémből indul, cél Városlőd.

Bővebb információ: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

Cuha 50-35-25 teljesítménytúra

Évente, júliusban megrendezendő túramozgalom. A leghosszabb táv Bakonyszentlászlóról indul, Pápateszér érintésével Fenyőfőn csatlakozik a 25km-es szakaszhoz.

Bővebb információ: www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu