Gusztos Sándor

Nyomtatóbarát változat

Gusztos Sándor, Hegyesd, biozöldség termelő

Gusztos Sándor hét gyermek büszke édesapjaként a családja egészsége érdekében hozta létre a gazdaságát 1999-ben. Gabonát és mézet is termelnek, de a zöldségekben látja a kreativitást igénylő kihívást. A paprikát szereti a legjobban, amely vastag, ízletes húsával kenterbe veri a bolti verziót. Erről te is meggyőződhetsz a Csalán Helyi Termelői Piacon Veszprém sétáló utcáján!

2015. május: Gusztosék újítanak. Zsenge friss fokhagymakrém készül az ökogazdaságban. Mert nem csak az ízekre, de az egészségre is figyelnek.

"A friss, zöldrevágott tavaszi fokhagymakrém nem tartalmaz mást, mint zsenge ledarált tavaszi fokhagymát, olajat és sót némi almaecettel fűszerezve. Konyhakészen arra, hogy ételeid ízesítésére felhasználd - egész éven át. Ezzel nem csak ételeidet, salátáidat bolondíhtaod meg, de az egészségre is figyelsz." - mondja Sanyi.

A szorgalmas kezek folyamatosan tevékenykednek, melynek eredményeként a reggelire, uzsonnára való kencék, a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, csodás csokis sütemények, füstölt, magyaros ízű kolbászok (ami kitűnő növényi fasírt alap) kerülnek a termelői piac standjára.

Betekintő a családi biogazdaságba:

https://youtu.be/GpFj5OCUWhg