Ínyenc Fesztivál

Nyomtatóbarát változat
Időpont: 
2015. október 03. - 09:00 - - 17:30
Helyszín: 
Veszprém, Színházkert
Ínyenc Fesztivál

Az Ökovásárok hagyományát folytatva indította útjára az Ínyenc Fesztivált a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület azzal a céllal, hogy tudatosítsa a helyi élelmiszerek választásával járó előnyöket. A szombati rendezvény több száz ínyencséget kínál a látogatóknak gazdagon fűszerezett programokkal kicsiknek és nagyoknak Veszprémben a Színházkertben.

Az Ínyenc Fesztivált hagyományteremtő jelleggel szervezi meg a Csalán Egyesület Veszprémben, mellyel a helyi finomságok gazdag kínálatát tárja a kulináris élvezeteket kedvelők elé. Amennyiben ui. a környélbeli élelmiszerek mellett döntünk, megbízható, saját magunk számára is könnyen ellenőrizhető, jó minőségű portékákra szavazunk. Emellett elősegítjük a környékbeli termelők méltányos megélhetését és végül, de nem utolsó sorban a kis szállítási távolságnak köszönhetően védjük a környezetet is.

Az ízek azonban mindenképpen magukért beszélnek az október 3-i rendezvényen. A friss sütemények illata, a finoman fűszerezett sajtok, füstölt szalonnák, kreatív péksütemények mellett a nyers torták, bon-bonok, édes borok és monostori kézműves sörök sorából mindenki megtalálja a kedvére valót.

„Több száz ínyencséget kínál a megye színe-java, mely mindegyike ismert és egyben megbízható helyről származik. Beszélgessünk, érdeklődjünk, mi hogy készül, mi módon tudjuk otthon saját magunk is elkészíteni a finomságokat! Gyűjtsünk ízeket, illatokat, recepteket akár speciális étkezési igényeinknek megfelelően!” – nyilatkozta Dr Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

Érdemes már a reggeli óráktól kilátogatni a rendezvényre, mert a felváltva következő bemutatók, kóstolók, kézműves foglalkozások egész napos programot ígérnek, nem is beszélve a család minden egyes tagja számára biztosított szórakozási lehetőségről. Így a gyerekeket játszóház, gombócolda, palacsintázó, szörpkóstoló várja, míg a családfők a pálinkakóstolás, a konyhatündérek a fűszerezés titkaiban mérhetik össze tudásukat. 

 

Program

9: 00    Ínyenc köszöntő

                  Porga Gyula       Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere

                  Szalay Tímea     Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke

9:40-tól  Légy a vendégünk! - ínyencségek, kóstolója, bemutatók, kézműves   foglalkozások, játszóház

10:30     Ínyencképző gyerekeknek 

              Gombócolda

              Palacsintázó

12:00     TOMBOL – A – NYALÁNKSÁG

12:30     Ebéd kóstolda

14:00     Ínyencképző gyerekeknek, benne

              Szörpöt nekem!

              Ügyességi játékok

15:00     Teszteljük az ínyencséged! Benne

              Pálinkázó bajnokság

              Fűszerezett megmérettetés

16:00     Ínyenc Táncház

17:00     TOMBOL – A – NYALÁNKSÁG

17:30     Zárszónak is egy a vége