Fergeteges volt! Köszönjük!

Nyomtatóbarát változat
.
Fergeteges volt! Köszönjük!
.

Sokan térhettek haza elégetten szombaton a veszprémi Színházkertből értékes vásári portékákkal, ajándékokkal, a mézeskalács illatának emlékével, vagy éppen azon örvendezve, hogy a kicsit vicces, de mindenképpen félelmetes „Fenevadak” rémségeit elkerülték. Sikeres volt tehát a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület által hagyományteremtő céllal szervezett első adventi Ökovásár, és mind a vásározók, mind a közönség azt reméli, hogy jövőre, ugyanitt, újra találkozhatunk.

 60 kiállító minőségi áruja, 3 néptánccsoport, hat remekbe szabott bemutató előadás és legfőképpen több ezer látogató, a megszokott jó hangulat, vásári komédia, forró italok jellemezték a hét végi adventi Ökovásárt.

„ Zeneszóval, tánccal kezdődött a nagy nap, és ez a vidám hangulat megmaradt egészen végig. Erre garancia volt a jó zene, a forró italok, a remek programok és persze a rengeteg látni, csodálni és vásárolni való portéka, amellyel kiállítóink készültek. A kínálat kissé más volt, mint a megszokott, a keresett áruk a karácsonyi készülődés kellékeivel egészültek ki. Köszönjük mindenkinek, aki újra és újra megerősít bennünket abban, hogy az ilyen, egészséges, biztonságos, helyi termékekre bizony nagy szükség van. – nyilatkozta Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

A szakmai bemutatók sokak számára adtak ötleteket az ünnepi asztal és az ajándékozás tekintetében egyaránt.

 „ Mindenki szeretne egészségesebben élni – lehetőleg persze kompromisszumok nélkül. Talán e miatt is volt nagyon sikeres Poór Balázs, táplálkozási tanácsadó bemutatója, amely során egészséges édességeket kóstoltatott a szerencsésekkel. Nem megvetendő persze az az igyekezet sem, hogy a gyógyfüveket a vidámító borral kombináljuk, erre Takács Feri bácsi hozott néhány jó példát, és Tornyos Balázs fűszeres ínyencségenek sem maradt hírmondója sem. A recepteket – közkívánatra - hamarosan közzétesszük” – mondta el Szalay Tímea.

A kézműves bemutatókon a mézeskalács-díszítés fortélyai, a gyertyakészítés rejtelmei és természetes alapanyagokból készülő, natúr kozmetikumok kerültek terítékre. A „Frappáns” karácsonyfadísz készítő verseny ovis kategóriájának versenyét, és ezzel a gazdag kreatív csomagot a pétfürdői „Panelkuckó” óvodai csoport nyerte. Az egyéni kategória győztesének Marton Anitának karácsonyfa gondjai egy csapásra megoldódtak, mert ő egy gyökeres fenyőfával gazdagodott.

„ Tombolatárgyainkat mindig a vársárban kiállítók felajánlásaiból állítjuk össze, így minden nyertes biztos lehet benne, hogy minőségi, helyi terméket kapott. Érdemes volt tehát beruházni a tombolaszelvényekre is , különösen annak, aki elvihette a fődíjat, egy szépséges mézeskalács adventi koszorút.” – tette hozzá végezetül a Csalán Egyesület elnöke.

Az már csak hab a tortán, hogy a délután érkező rettenet fenevadak, vaddisznók, farkasok és medvék fergeteges hangulatot teremtettek a nézősereg körében, akik közül sokak melengető forró teával, vagy forralt borral a kezükben élvezhették, félhették a fenevadakat az utcán, illetve jelen esetben a Színházkertben.