Tönkölybúzától a húsvéti nyúlig - tanulmányút
Szeretnéd látni, hogy készülnek a legfinomabb élelmiszerek itt a környéken? Megismernéd a helyi termelői piacokon árusító termelők fortélyait, eljárásaid, mellyel előállítják Számodra is az élelmiszert? Esetleg titkos praktikákra vagy kíváncsi, melyet aztán otthon kamatoztathatsz?
Tarts a Csalán Egyesülettel 2016. március 19-én (szombaton), hogy megismerd Volf Tibor gazdaságát Bándon, aki amellett, hogy komoly energiát szentel gazdaságában a bio szempontok érvényesítésére, megmutatja a gabona feldolgozásának fortélyait, eszközeit is. Hogyan tud működni egy gazdaság, ha arra törekszik, hogy harmóniában legyen környezetével? Milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy családi gazdaságnak, hogy megfeleljen a kor kihívásainak és az elveihez is hű maradjon? A választ Te is megkeresheted a tanulmányút részeseként.
Bánd után Herendre visz a csoport útja, ahol a Somodi Mézeskalács Műhely életébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők. Itt nem csak szemtanúi lehetnek az érdeklődők a Húsvéti készülődés mézeskalács világának, de ők maguk is kipróbálhatják, sőt, elsajátíthatják a díszítés trükkjeit Somodi Edittől.
A tanulmányút időpontja: 2016. március 19. 14:00- 18:00
Részvételi díj:
A tanulmányúton való részvétel ingyenes. az utazás önköltséges.
A Húsvéti Mézeskalács Műhely foglalkozásának díja 1000 Ft/fő, amely tartalmazza az oktatás és a felhasznált anyagok költségeit. Ezen programelem választása nem kötelező, opcionális.
Utazás:
A Csalán telekocsik szervezésével tervezi megoldani az utazást. Az utazás szervezéséhez fontos információ, hogy saját gépjárművel érkezik-e Ön, és tud-e még utasokat fogadni az autójába (hány főt). Köszönjük, hogy ezzel is segíti a környezetbarát közlekedést!
Jelentkezés módja:
Jelentkezni a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címen lehet március 17-ig. Kérjük, jelentkezésekor adja meg, hogy a Húsvéti Mézeskalács Műhely fogalkozáson részt kíváne- venni.
1% - Köszönjük!
Köszönjük, hogy ránk gondoltál 1%-od felajánlásakor. Ez nekünk 134.000 Ft-ot jelentett 2020-ban, melyet éghajlatbarát megoldások átadására fordítottunk.
1% felajánlás
Adód 1%-ával hozzájárulhatsz egyik legnépszerűbb kiadványunk a
B, mint befőzés - ez csak természetes!
újra kiadásához!
Amint megjelenik, kérd tőlünk a Te példányodat!
A felajánlásodat ez úton is köszönjük!
Adószámunk: 18925238-1-19
Belépés
- Aktuális
- Tarts velünk!
- Helyit?
- Tőlük vásárolhatsz
- Bagyura Ferenc
- Biogold Natur Kft.
- Boroszlán Kertészet
- Bésán János
- Böjte Tiborné
- Csíki Zsolt
- Frank János
- Frecot Emese
- Gusztos Sándor
- Heinbach Szilvia
- Ivácson Attila
- Kovácsné Hajni
- Kun Lászlóné
- Lang Zsusska
- Legeza József
- Lukacsics Mónika - Pinky
- Molnár Mária Szoc.szöv.
- Rajhonáné Falvassy Dóra
- Somodi Edit
- Szabó Bálint
- Szent Kinga Éléstára
- Sárkány Zsuzsa
- Takács Ferenc
- Rákos Margit
- Volf Tibor
- Polgárné Erika
- Kéri Márta
- Recepttár
- Mitől helyi?
- Miért vegyek helyit?
- Vásároljunk közösségben!
- Tőlük vásárolhatsz
- Ötletek
- Zöld tippek
- Környezeti nevelés
- Biokerti tippek
- Tervezd meg Te is a kerted!
- Nevelj Te is palántát!
- Alakíts ki vetésforgót!
- Jó és rossz szomszédok
- Ágyások kialakítása
- Ásás helyett
- Vetési tippek
- Előveteményezhetsz
- A lemosó permetezésről
- Készíts komposztot!
- Hogyan ültesd a bogyósokat?
- A talajtakarásról
- Sárgalapot a kártevőknek!
- El a csigákkal!
- A kerti utakért
- Lyukas levelek ellen
- Védőnövények a veteményesben
- Gyűjtsd Te is az esővizet!
- Csalánlé készítése
- Védekezz fahamuval!
- Ritkítás, egyelés
- Vakondok a biokertben
- Puszpángveszély
- Levéltetvek
- Csalánról