Tönkölybúzától a húsvéti nyúlig - tanulmányút

Nyomtatóbarát változat
.
Tönkölybúzától a húsvéti nyúlig - tanulmányút
.

Szeretnéd látni, hogy készülnek a legfinomabb élelmiszerek itt a környéken? Megismernéd a helyi termelői piacokon árusító termelők fortélyait, eljárásaid, mellyel előállítják Számodra is az élelmiszert?  Esetleg titkos praktikákra vagy kíváncsi, melyet aztán otthon kamatoztathatsz? 

Tarts a Csalán Egyesülettel 2016. március 19-én (szombaton), hogy megismerd Volf Tibor gazdaságát Bándon, aki amellett, hogy komoly energiát szentel gazdaságában a bio szempontok érvényesítésére, megmutatja a gabona feldolgozásának fortélyait, eszközeit is. Hogyan tud működni egy gazdaság, ha arra törekszik, hogy harmóniában legyen környezetével? Milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy családi gazdaságnak, hogy megfeleljen a kor kihívásainak és az elveihez is hű maradjon? A választ Te is megkeresheted a tanulmányút részeseként.

Bánd után Herendre visz a csoport útja, ahol a Somodi Mézeskalács Műhely életébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők. Itt nem csak szemtanúi lehetnek az érdeklődők a Húsvéti készülődés mézeskalács világának, de ők maguk is kipróbálhatják, sőt, elsajátíthatják a díszítés trükkjeit Somodi Edittől.

A tanulmányút időpontja: 2016. március 19. 14:00- 18:00

Részvételi díj: 

A tanulmányúton való részvétel ingyenes. az utazás önköltséges.

A Húsvéti Mézeskalács Műhely foglalkozásának díja 1000 Ft/fő, amely tartalmazza az oktatás és a felhasznált anyagok költségeit. Ezen programelem választása nem kötelező, opcionális.

Utazás: 

A Csalán telekocsik szervezésével tervezi megoldani az utazást. Az utazás szervezéséhez fontos információ, hogy saját gépjárművel érkezik-e Ön, és tud-e még utasokat fogadni az autójába (hány főt). Köszönjük, hogy ezzel is segíti a környezetbarát közlekedést!

Jelentkezés módja: 

Jelentkezni a timi [at] csalan [dot] hu e-mail címen lehet március 17-ig. Kérjük, jelentkezésekor adja meg, hogy a Húsvéti Mézeskalács Műhely fogalkozáson részt kíváne- venni.