Csalán Kosár Közösség

Nyomtatóbarát változat

......

 

 

 

...ami csak jólesik testnek és léleknek...

A Csalán Kosár Közösség egy tudatos termelői-fogyasztói közösség.

Tagjaink elkötelezettek a környezetbarát, fenntartható életmód iránt.

Közösségünk azért munkálkodik, hogy:

  • kisebb környezetterheléssel, egészséges, környezetkímélő, illetve kézműves termékekhez juttassa a veszprémi és Veszprém környéki embereket

  • bizalmat és emberi kapcsolatokat építsen a termelők és fogyasztók között

  • vásárlásaink révén méltányos megélhetést biztosítsunk a térség megbízható termelőinek

A fenntartható fejlődés gyakorlatáért dolgozó Csalán Egyesület a Csalán Kosár működéséhez szükséges rendszert teljes egészében saját erejéből építette fel, pályázati és egyéb támogatások nélkül. A közösségi  teendőket az egyesület munkatársai és önkéntesek látják el, így minden alkalommal megörülünk, amikor valaki felajánlja segítségét ehhez.

A bevásárló-közösségben a helyi gazdákkal, termelőkkel, kézművesekkel közvetlen kapcsolatot építünk ki. A beszállítókkal csak akkor szerződünk, ha már ellenőriztük gazdaságukat, üzemüket, és láttuk, hogy az átlátható módon, a fenntartható termelés elvei szerint működik.

Beszállítóink javarészt a veszprémi helyi termelői piac gazdái és Veszprém megye termelői. Ugyanakkor folyamatosan keressük a kapcsolatot a megbízható és vegyszermentesen termelő Veszprém környéki kistermelőkkel és őstermelőkkel is.

 Kínálatunkban egyelőre minőségi bio- és helyi élelmiszerek szerepelnek, de környezetkímélő és kézműves termékek is elérhetőek lesznek a későbbiekben. A termelői áron beszerezhető termékekre a közösség tagjai az e-shop felületen keresztül adhatják le előrendelésüket, erre minden héten szerdán 14 óráig van lehetőség, az áruk kifizetése a pénteki átadáskor történik készpénzben.

 

Megbízható - Egészséges - Fenntartható

Légy Te is a Csalán Kosár Közösség tagja! Tovább>>>