2000 légzésvédő maszkot vittünk

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Vörösiszap-katasztrófa
Fotós: 
Csalán fotó
.

2000 légzésvédő maszkot vittünk

 

Adományozóinknak hála, a mai nap 2000 db, a szálló por méretének megfelelő légzésvédő maszkot juttattunk el a vörösiszap-katasztrófa által érintett területen élőknek. A maszkokat naponta cserélni kell, ezért nagyon lényeges, hogy legyen mindig elég készleten.

A Csalán Egyesület ismételten felhívja a figyelmet, mennyire fontos, hogy minden érintett tudja, nem csak a gátépítési és az eltakarítási munkálatokban résztvevők számára kötelező a védőmaszk, a védőszemüveg és más védelmi eszközök használata, ez a lakosság számára is rendkívüli jelentőséggel bír. Az ÁNTSz mérései és a Pannon Egyetem kutatói egyaránt megerősítik, hogy a szálló por mennyisége Devecser és Kolontár térségében meghaladja az egészségügyi határértéket, ráadásul nagyon maró, lúgos anyagról van szó, amely a légzőszerveket erősen roncsolhatja. Külön veszélyes a lúgos por esetében, hogy annak hatásait nem érezzük rögtön, alattomosan, folyamatosan romló állapotot képes előidézni.

Köszönjük az eddigi adományokat, amelyekről a folyamatosan frissülő „Adománygyűjtés a vörösiszap-áradás áldozatainak” menüpontban részletesen is olvashatnak. Az adományokat továbbra is egészségvédő eszközök beszerzésére fordítjuk.