általános hír kategória

1% - B, mint befőzés kiadvány

2021. március 13.
.
1%
.

Adód 1%-ával hozzájárulhatsz egyik legnépszerűbb kiadványunk a

B, mint befőzés - ez csak természetes!

újra kiadásához!

BögRETÚR indul Veszprémben

2018. szeptember 19.
.
BögRETÚR indul Veszprémben
.

Az egyszer használatos - eldobható - poharak ellen indít hadjáratot a Túrajó séták szervezője a Csalán Egyesülettel együttműködve. A takarítási világnaphoz kapcsolódóan rajtol Veszprémben a Bögretúr program, mely célja az eldobható kávéspoharak kiváltása újrahasználható kerámia bögrékkel. A kezdeményezéshez csatlakozott éttermekben, kávézókban és szórakozóhelyeken immár kerámiabögrében lehet kérni az elvitelre szánt frissítő italokat. Az ötlet ráadásul megszabadít minket az otthonainkban porosodó, rég nem használt vicces, mókás bögréinktől, melyek az érintett vendéglátóhelyek kosaraiban elhelyezhetőek.

Biokertészkedés a gyakorlatban - tanulmányút

2015. május 15.
.
Biokertészkedés a gyakorlatban - tanulmányút
.

A biokertészkedés gyakorlati megvalósulását bemutató tanulmányutat  szervez a Csalán Egyesület Ware Borbálához Hegyesdre, a Biokultúra Egyesület vezetőjéhez. A több alkalmas kertészeti tanulmányutak közül a jelenlegi, május 23-i kirándulásra május 21-ig lehet jelentkezni az Egyesület elérhetőségein.

Tekintsünk be egy családi biogazdaságba!

2015. május 2.
.
Tekintsünk be egy családi biogazdaságba!
.

Szentbékkállára, egy családi biogazdaság működésének gyakorlatába betekintő tanulmányutat szervez a Csalán Egyesület, melyre hívja és várja az érdeklődőket. A kertészeti tanulmányutak sorozatának következő programjára, a május 9-i kirándulásra május 7-ig lehet jelentkezni az Egyesület elérhetőségein.

Tőosztással vagy tűzdeléssel?

2015. április 23.
.
Tőosztással vagy tűzdeléssel?
.

Növényszaporítást célzó tanulmányutat szervez a Csalán Egyesület Zánkára, melyre várja jelentkezőit. A több alkalmas kertészeti tanulmányutak közül a jelenlegi, május 1-i kirándulásra április 29-ig lehet jelentkezni az Egyesület elérhetőségein.

Küldetés a Földért

2015. április 21.
.
Kalandosan a Csalánnal
.

A Csalán Egyesület 200 általános iskolás diákkal közösen ünnepli a Föld Napját iskolai foglalkozásokon és a Fenyves tanösvényen. A Föld természeti környezetének megóvásával, az éghajlatváltozás mérséklésének lehetséges módozatival kapcsolatos az az akadályverseny, mely játékosan mégis kalandosan vezeti be a gyerekeket a környezettudatos életmód megismerésébe.

Hiteles vallomás a nyertes tollából

2012. október 1.
.
Hiteles vallomás a nyertes tollából
.

Mi motiválta receptversenyünk nyertesét? Hogy látja a vegyszermentesség jelentőségét egy vegyész? Elolvashatod Te magad is egy hiteles forrásból:) Részlet, Kádi Antal, receptversenyünk I. helyezettjének leveléből.

„Mentés másként” receptek az oldalunkon

2012. szeptember 27.
.
 „Mentés másként” receptek az oldalunkon
.

A gyömbérrel és fahéjjal ízesített vadszilvalekvár….vagy a levéltárból kigyűjtött hagyományos finomságok….részeges baracklekvár… mézes körte…. Savanyú káposzta…csak néhány ízelítőül abból a receptkínálatból, mely a „Mentés másként” receptverseny eredményeként gyűlt össze a Csalán Egyesület oldalán (http://www.csalan.hu/mit-teszunk/okovasar/recepttar). Nézd át őket Te is!

Körtebefőtt - egészségesen és finoman

2012. szeptember 18.

Hogyan tud olyan eredeti maradni az íze? Pontosan olyan, mint a frissen szedett körtéé? Nálunk a labda...

Újabb finomságok

2012. szeptember 12.
.
Újabb finomságok
.

"Mentés másként" receptversenyünk legfrissebb darabjaival ismerkedhettek meg. Még tart a betakarítás szezonja, mindenképp próbáljátok ki az alábbi újdonságokat is!