Azt hallottam én a téren, Ökovásár jövő héten!

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Bio- és helyi termékek vására
Fotós: 
Csalán fotó
Bio- és helyi termékek vására
.

Az eddigi éveket felülmúló, programokban, látvány-, áru- és programkínálatban gazdag vásári forgatagra számíthatnak mindazok, akik ellátogatnak szeptember 25-én az Óváros térre a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület nagysikerű programjára, a X. Ökovásárra.

A beharangozónak megfelelően a rendezvény pirkadattól alkonyatig tart. Mindenkit várunk szeretettel 9.00 órakor kezdődő vásári megnyitónkra, melyen közreműködnek a Honvéd Bakony Táncegyüttes táncosai, akiknek a talpalávalót a Kőris zenekar húzza. A délelőtti órákban Kolti Helga színművésznő kalauzolja a vásárba érkezőket, ahol több mint 50 kiállító – helyi- és biotermelő, valamint kézműves – várja vásárlóit, lesz még tombolasorsolás, Töksacc, kikiáltó – mondja Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

 

Délután játszhatnak gyermekek és felnőttek egyaránt. Ötletben e téren nincs hiány, így roppant szórakoztató élményben lesz része mind a játékban részvevőknek, mind a közönségnek. Természetesen sorsolunk idén is Ökokast, Tökárverünk, majd kora estétől Szőke András és Bede Róbert társaságában kalandozhatunk a helyi ízek zamatainak világában. Aki aktív részese lesz a napnak, ételkupont kap, amit beválthat a téren sparhertek tüzének melegétől rotyogó ételek bármelyikére. Készül húsos, húsmentes étel egyaránt. A megmérettetésre vállalkozó önkéntes szakácsainknak egy feladata lesz: csakis környékbeli ízeket varázsolhatnak a fazekakba – árulta el Ring Júlia, az egyesület kommunikációs munkatársa.

 

Lesz még étel-ital, zöldség-gyümölcs, sör-bor-pálinka, móka, kacagás, népzene, színészek, versmondók, képzőművészek, kézművesek, játék, főzés, kóstolás, mulatság, vidámság, további programok gyerekeknek, s felnőtteknek. Érdemes tehát kisétálni szombaton a város főterére, ahol színvonalas helyi gasztronómiai és kulturális programokkal színesíti meg hétvégénket a Csalán Egyesület. Ráhangolódásként pedig ajánljuk a www.okovasar.hu oldalon való barangolást.

 

Részletes program:

  9.00: MEGNYITÓ

  9.30: KOLTI HELGA, a délelőtt háziasszonya

11.00: DIÓTÖRŐ gyerekeknek

11.30: TOMBOL A HELYI

12.00: HELYI RÍMEK

14.00: LOPÓVERSENY

15.00: BIONÓZI

16.00 TÖKÁRVERÉS

16.30: ÖKOKAS sorsolás

17.00: SZŐKE ANDRÁS és BEDE RÓBERT – HELYI ÍZEK ZAMATA

 

További információ:

Szalay Tímea, timi [at] csalan [dot] hu, 88/578-390, 06/30/946-06-58