Családokat fogadnak örökbe

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Vörösiszap-katasztrófa
Fotós: 
Csalán fotó
.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a vörösiszap katasztrófában életterét vesztett családokat fogad örökbe, így az általuk indított támogatásgyűjtésből befolyó összeget ezután ezen családok életének újrakezdésére fordítja.

 Az eddigi felajánlásokból – ahogy az a Csalán honlapján is folyamatosan nyomon követhető – immáron csaknem 3 millió Forint gyűlt össze. Ez idáig az egyesület az eltakarítási munkálatokhoz szükséges védőfelszerelésre költötte a rendelkezésre álló pénzkeretet, így több mint 3000 db védőmaszkot, 400 db védőszemüveget, 200 db speciális védőruhát, gumicsizmát, védőkesztyűt valamint lapátot, kapát, talicskát juttatott el a rászoruló településekre.

 

„Egyeztetve a helyi segélyező szervekkel, most úgy döntöttünk, hogy a jelen pillanatban rendelkezésre álló pénzből, illetve a továbbiakban befolyó adományok függvényében családokat támogatunk majd. Célunk olyan gyermekes családok megsegítése – terveink szerint 3-5 család -, akik új körülmények között szeretnék újrakezdeni életüket.” – mondta el Szalay Tímea a Csalán Egyesület elnöke.

 

Az egyesület már több családdal felvette a kapcsolatot, így velük egyeztetve vásárolják meg a legszükségesebb lakásfelszereléseket. 

 

„A támogató akció a CSÖP(P) nevet kapta, lévén Családok Örökbefogadásának Programjáról van szó. Igaz, több száz ember vár még további támogatásra, segítségre, mégis az egyesület bízik abban, hogy ezen „CSÖPP a tengerben” akciójával már ennek a néhány embernek, családnak kezet nyújthat az újrakezdéshez.” – nyilatkozta Kiss Renáta alelnök.

 

A Csalán Egyesület a családok nevében is hálásan köszöni az eddigi felajánlásokat, s várja a további adományokat, amelyeket a 11600006-00000000-02978495 sz. bankszámlaszámra vár (VÖRÖSISZAP ADOMÁNY közleménnyel), vagy online módon a PayPal rendszeren keresztül (http://www.csalan.hu/adomanygyujtes, http://www.csalan.hu/red-mud-disaster).

 

Köszönjük!

 

További információ:

Szalay Tímea, Csalán Egyesület, elnök

timi [at] csalan [dot] hu, 88/578-390, 06/30/468-49-94

 

Kiss Renáta, Csalán Egyesület, alelnök

renata [at] csalan [dot] hu, 88/578-390, 06/30/ 468-49-94