Friss híreink önkénteseknek

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
.

A helyzet napról napra változik. Megpróbálunk összefoglalót adni azoknak, akik munkájukkal segítenének a helyszínen, önkénteskednének valamilyen formában. Híreinket a Csalán Egyesület tapasztalatai és az ajkai Kristályvölgy Egyesület információi alapján állítottuk össze.

 Figyelmetekbe ajánljuk az alábbi blogot, melyet a Kristályvölgy Egyesület indított, és mindig naprakész információkat közölnek:

 http://iszapkatasztrofa.blog.hu/

Ajka

Ajkán a Kristályvölgy Egyesület koordinálja a jelentkezőket, kapcsolattartó: Kovács Dóra: 06 30 625 8572. Cím: Ajka Sport u. 14.

Itt a férfiaknak pakolás, szállítási munkák adódnak, nőknek ruhaválogatás, pakolás.

Elsősorban a környékről, vagy 1 napra érkezőket fogadják, mert szállást biztosítani nem tudnak.

Csoportos jelentkezés esetén ugyan csak Kovács Dóránál kell jelentkezni, illetve azok akik a hétvégén tudnak segíteni felkerülnek egy adatbázisba a további kapcsolattartás miatt.

Devecser

Minden reggel 7.00-kor a Polgármesteri Hivatal előtt (Devecser, Petőfi tér 1.) kell megjelenni, ahol eligazítást tartanak a szervezők a munkavégzésről, és kialakítják a csoportokat.

 

A következő munkálatok közül lehet választani:

  • állatmentés
  • lapátolás
  • gázpalackhordás
  • étel- és vízkihordás

Aki később ér a településre önkéntesként, annak a Polgármesteri Hivatal I. emeltén az Operatív Törzs irodáját kell keresni, ahol tájékoztatást kap a munkalehetőségről.

Kérünk mindenkit, hogy aki tud, védőfelszerelést hozzon magával (GUMICSIZMA, VÉDŐSZEMÜVEG, JÓ MINŐSÉGŰ PORMASZK (FFP3D).

A szervezők biztosítanak ugyan védőruhát, és a munkavégzéshez szükséges eszközöket, de az önkéntesek számát előre nem lehet megbecsülni, így erre jobb rákészülni.

Kolontáron, és Somlóvásárhelyen egyenlőre az önkéntes munkavégzés lehetőségéről nincs információnk, figyeljétek a fenti blogot.

Sofőrködés

Nagyon sokszor kell autóval valamiért a közeli városokba menni. Szükség van autóra, és hozzá sofőrre. Személyautó, teherautó is szóba jöhet.

Köszönjük az eddigi segítségeket, és felajánlásokat!

Csalán Egyesület

csalan@csalan,hu, 88/578-390 begin_of_the_skype_highlighting              88/578-390      end_of_the_skype_highlighting, 06/30/468-49-94