Jubiláló Ökovásár

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Bio- és helyi termelők vására
Fotós: 
Csalán fotó
.

Már csak egyetlen hónap és újra itt a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület szervezésében megvalósuló egészséges élelmiszerek, helyi értékek vására, az Ökovásár! Ahogy az minden évben lenni szokott, most is szeptember hónap harmadik szombatján kerül megrendezésre Veszprémben, az Óváros téren. Immáron tizedik alkalommal!

Örömmel tudatjuk, hogy a tíz éves születésnapját ünneplő rendezvény, megújuló vásári forgataggal várja az érdeklődőket szeptember 25-én, Veszprém város főterén. A piaci hangulatban találkozhatunk huszadik század eleji veszprémi polgárokkal, akik korhű ruhában velünk együtt vegyülnek el a főtt étel és a kürtőskalács ínycsiklandó illatának kavalkádjában. Lesz még sok-sok játék, móka-kacagás, gazdag kínálata a kézműves termékeknek és az egészséges élelmiszereknek.

„A kiállítók folyamatos jelentkezése mellett még van lehetősége az egyesületnek néhány kézműves és élelmiszertermelő fogadására. Aki lelkes és gyors, jelentkezik a Csalán Egyesületnél szeptember 3-ig (88/578-390, csalan [at] csalan [dot] hu vagy személyesen a Rákóczi u. 3. sz. alatt), az máris hozzájárul ahhoz, hogy minél több helyi terméket ismerjenek meg a hozzánk érkezők.” – mondta Szalay Tímea a Csalán Egyesület elnöke.

„Fogyasztóvédelmi szempontból is fontos szemünk előtt tartani, hogy inkább piacon, a szomszéd gazdától, a helyi termelőktől vásároljunk, hiszen ez a termék megbízhatóbb származású, annak előállítója könnyen számonkérhető. Attól érdemes vásárolni, akit ismerünk, akiben megbízunk. Az Ökovásár remek színtere saját termelői listánk bővítésének.” – nyilatkozta Kiss Renáta, a Csalán Egyesület Fogyasztóvédelmi Programjának vezetője.

A Csalán Egyesület az Ökovásáron mutatja be kibővült és megújult kiadványát, az egészségfüzetet, amiben a környék helyi-és biotermelői listája mellett sok-sok segítséget kapunk az őszi betakarítások idejére, megismerkedhetünk a fűszerezés rejtelmeivel, és ezen felül még további meglepetéseket is tartogatnak a szerkesztők.

Ne feledje a dátumot, 2010. szeptember 25.! Jöjjön el Ön is a helyi értékek vásárába, az Ökovásárba Veszprémbe, az Óváros térre!

Kapcsolódó anyagok: