Tekintsünk be egy családi biogazdaságba!

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
Tekintsünk be egy családi biogazdaságba!
.

Szentbékkállára, egy családi biogazdaság működésének gyakorlatába betekintő tanulmányutat szervez a Csalán Egyesület, melyre hívja és várja az érdeklődőket. A kertészeti tanulmányutak sorozatának következő programjára, a május 9-i kirándulásra május 7-ig lehet jelentkezni az Egyesület elérhetőségein.

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület egy szentbékkálai családi biogazdaság mindennapi működésébe betekintő tanulmányutat szervez május 9-én.

A több, mint két évtizedes gyakorlattal működő családi gazdaság a kezdetektől fogva ökológiai gazdálkodást folytat. Tevékenységüket több hektáron kezdték  mandulatermesztéssel, majd – szintén több hektáros – szántóföldi termőterülettel bővítették.

A biogazdaságok működésének megfelelően, - az egymásra épülő munkafolyamatokkal - minden hasznosul, mindennek szerepe, helye van – a természet rendje szerint.

Kertészeti tanulmányutunk ebbe a természeti rendbe ad betekintést; hogyan, miként tartható fenn, és működtethető ez, valódi örömöt adóan egy családi biogazdaság által.

A tanulmányút veszprémi találkozója 2015. május 9-én 8:00-kor lesz. A program koradélutáni visszaérkezésű, így ennek megfelelően ételről és italról a résztvevőknek maguknak kell gondoskodniuk. A részvétel az első 8 jelentkező számára ingyenes, több jelentkező esetén önköltségen tudja az Egyesület biztosítani a részvételt. Jelentkezni a titkarsag [at] csalan [dot] hu e-mail címen, illetve a 88-578-390-es telefonszámon lehet 2015. május 7-ig.