Barackos krémes 1.

Nyomtatóbarát változat
Barackos krémes 1.

Képzeljétek, a hétvége folyamán egyszerre két barackos krémes recept is érkezett, de  természetesen a kettő nem egyforma! Most az első változat leírását olvashatjátok. A fotó alapján fogyasztása igazi élvezet lehet: ahogy a házi baracklekvár íze szétterül a piskótán, arra egy kis pudingos krém, aztán babapiskóta, majd az egész tetejére újabb adag vaníliás ízözön.... Mmmmmm....!

Hozzávalók: 

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor (lehet barna)
  • 20 dkg liszt, melynek fele teljes kiőrlésű lehet
  • 10 evőkanál olaj
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 7 dj tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 4,5 dl tejföl
  • 3 dl tejszín
  • 1 habfixáló

A töltelékhez:

  • télire eltett baracklekvár
  • 20 dkg babapiskóta
  • a tetejére kakaópor
Elkészítés: 

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgájákat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük az olajat, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket és a felvert tojáshabot. Tepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral.

A pudingporokat megfűzzük a tejjel és a cukorral, amikor kihűlt, belekeverjük a tejfölt és a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt. A krém felét rákenjük a baracklekváros tésztára, rárakunk egy sor babapiskótát, rákenjük a krém másik felét. Elsimítjuk, megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

Hogy átpuhuljon a tészta, hideg helyen kb. fél napig pihentetjük.

Beküldte: 
Müller Anikó Hanga