Sonkás búbos hús körtebefőttel

Nyomtatóbarát változat
Sonkás búbos hús körtebefőttel

Sonkás is, búbos is, finom is. A konyha már ismerős, a szakácsnő a régi. Juci újabb recepttel kápráztatott el bennünket, fogadjátok Ti is vágyakozó gyomorral és képzeljétek mellé a nagyon finom körtebefőtt összeért ízét! Jó étvágyat!

Hozzávalók: 
  • 8 szelet hús ( csirkemell, pulykamell, de karaj is kehet)
  • Só, bors
  • Olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg kis kockára vágott házi füstölt sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 száraz zsemle
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 üveg körtebefőtt

 

Elkészítés: 

A húsokat sózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe fektetjük egymás mellé.

A töltelékhez a hagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzá adjuk a kockára vágott házi sonkát, ez (mivel nyers) egy kicsit pároljuk. A tűzről levéve beletesszük az apróra vágott petrezselymet, majd a 4 db áztatott, kicsavart zsemlét. Hozzákeverjük a nyers tojást, borsózzuk, sózzuk. A tölteléket a tepsiben lévő húsokra halmozzuk és közepes hőmérsékletű sütőben fél órát sütjük, majd a reszelt sajtot is rátesszük, és tovább sütjük, míg a sajt megpirul.

Párolt rizzsel és „savanyúságként” körtebefőttel tálaljuk!

 

Beküldte: 
Győri Judit