Sonkás búbos hús körtebefőttel
Sonkás is, búbos is, finom is. A konyha már ismerős, a szakácsnő a régi. Juci újabb recepttel kápráztatott el bennünket, fogadjátok Ti is vágyakozó gyomorral és képzeljétek mellé a nagyon finom körtebefőtt összeért ízét! Jó étvágyat!
- 8 szelet hús ( csirkemell, pulykamell, de karaj is kehet)
- Só, bors
- Olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg kis kockára vágott házi füstölt sonka
- 1 csokor petrezselyem
- 4 száraz zsemle
- 1 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 üveg körtebefőtt
A húsokat sózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe fektetjük egymás mellé.
A töltelékhez a hagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzá adjuk a kockára vágott házi sonkát, ez (mivel nyers) egy kicsit pároljuk. A tűzről levéve beletesszük az apróra vágott petrezselymet, majd a 4 db áztatott, kicsavart zsemlét. Hozzákeverjük a nyers tojást, borsózzuk, sózzuk. A tölteléket a tepsiben lévő húsokra halmozzuk és közepes hőmérsékletű sütőben fél órát sütjük, majd a reszelt sajtot is rátesszük, és tovább sütjük, míg a sajt megpirul.
Párolt rizzsel és „savanyúságként” körtebefőttel tálaljuk!
Helyit?
- Tőlük vásárolhatsz
- Bagyura Ferenc
- Biogold Natur Kft.
- Boroszlán Kertészet
- Bésán János
- Böjte Tiborné
- Csíki Zsolt
- Frank János
- Frecot Emese
- Gusztos Sándor
- Heinbach Szilvia
- Ivácson Attila
- Kovácsné Hajni
- Kun Lászlóné
- Lang Zsusska
- Legeza József
- Lukacsics Mónika - Pinky
- Molnár Mária Szoc.szöv.
- Rajhonáné Falvassy Dóra
- Somodi Edit
- Szabó Bálint
- Szent Kinga Éléstára
- Sárkány Zsuzsa
- Takács Ferenc
- Rákos Margit
- Volf Tibor
- Polgárné Erika
- Kéri Márta
- Recepttár
- Mitől helyi?
- Miért vegyek helyit?
- Vásároljunk közösségben!
1% - Köszönjük!
Köszönjük, hogy ránk gondoltál 1%-od felajánlásakor. Ez nekünk 134.000 Ft-ot jelentett 2020-ban, melyet éghajlatbarát megoldások átadására fordítottunk.
1% felajánlás
Adód 1%-ával hozzájárulhatsz egyik legnépszerűbb kiadványunk a
B, mint befőzés - ez csak természetes!
újra kiadásához!
Amint megjelenik, kérd tőlünk a Te példányodat!
A felajánlásodat ez úton is köszönjük!
Adószámunk: 18925238-1-19
Belépés
- Aktuális
- Tarts velünk!
- Helyit?
- Tőlük vásárolhatsz
- Bagyura Ferenc
- Biogold Natur Kft.
- Boroszlán Kertészet
- Bésán János
- Böjte Tiborné
- Csíki Zsolt
- Frank János
- Frecot Emese
- Gusztos Sándor
- Heinbach Szilvia
- Ivácson Attila
- Kovácsné Hajni
- Kun Lászlóné
- Lang Zsusska
- Legeza József
- Lukacsics Mónika - Pinky
- Molnár Mária Szoc.szöv.
- Rajhonáné Falvassy Dóra
- Somodi Edit
- Szabó Bálint
- Szent Kinga Éléstára
- Sárkány Zsuzsa
- Takács Ferenc
- Rákos Margit
- Volf Tibor
- Polgárné Erika
- Kéri Márta
- Recepttár
- Mitől helyi?
- Miért vegyek helyit?
- Vásároljunk közösségben!
- Tőlük vásárolhatsz
- Ötletek
- Zöld tippek
- Környezeti nevelés
- Biokerti tippek
- Tervezd meg Te is a kerted!
- Nevelj Te is palántát!
- Alakíts ki vetésforgót!
- Jó és rossz szomszédok
- Ágyások kialakítása
- Ásás helyett
- Vetési tippek
- Előveteményezhetsz
- A lemosó permetezésről
- Készíts komposztot!
- Hogyan ültesd a bogyósokat?
- A talajtakarásról
- Sárgalapot a kártevőknek!
- El a csigákkal!
- A kerti utakért
- Lyukas levelek ellen
- Védőnövények a veteményesben
- Gyűjtsd Te is az esővizet!
- Csalánlé készítése
- Védekezz fahamuval!
- Ritkítás, egyelés
- Vakondok a biokertben
- Puszpángveszély
- Levéltetvek
- Csalánról



