komposzt kategória

Forgassuk vissza, amit lehet!

2012. március 29.
.
Komposztálj a Csalán Egyesülettel!
.

A tavaszi kertszépítés közben halomba pakolt gallyakat és egyéb kert "hulladékodat" okosan hasznosíthatod, ha a komposztálás mellett döntesz. Komposztálj velünk! Hasznos tanácsok, ügyes praktikák a mellékelt írásban. Mindenkihez szólunk, aki most kezdi és aki már gyakorlott komposztos, neki is tudunk újat mondani. Amiről pedig nem esik szó, azt érdemes megtudakolni a Csalántól.

Balatonfűzfő komposztál

2011. március 28.
.
Komposztálni jó! - Balatonfűzfő
.

Komposztálni nemcsak jó, de hasznos is! Nekünk és környezetünknek egyaránt. Ez a gondolat vezérelte Balatonfűzfő Város Önkormányzatát, amikor a KEOP „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek” kiírás keretében házi komposztálási programot pályázott meg.

Nagy siker a Komposztálni jó!

2011. március 2.
.
Komposztálni jó!
.

Nagy siker a Komposztálni jó! – Balatonfűzfő Programunk, hiszen a mai napig több, mint 280 család jelezte, hogy ily módon szeretné csökkenteni kommunális hulladéka mennyiségét, miközben jó minőségű, a talaj szerkezetét és termőképességét javító komposztot termel.

Komposztálni jó Balatonfűzfőn!

2011. február 16.
.
Így készül a komposzt
.

Immáron Balatonfűzfő is komposztálhat a Városi Önkormányzat és a Csalán Egyesület együttműködésének köszönhetően. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló programban 300 család vehet át ingyenesen egy fa, illetve egy műanyag komposztálót. Érdemes gyorsan postára adni kitöltött Igénylőlapod, mert a lehetőséggel csak a készlet erejéig élhetsz.

Komposztálni jó volt Kádártán és Gyulafirátóton

2009. november 16.
.
komposztálás
.

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 2008 nyarán döntött úgy, hogy a szerves hulladék elkülönített gyűjtésének elősegítése érdekében ingyenes komposztálót biztosít Kádárta és Gyulafirátót lakosainak. A választás azért esett erre a két városrészre, mert ezek családi házas övezetek.

Felsőörs komposztál

2009. július 26.
.
komposztálás
.
A felsőörsi falunap alkalmával több száz helyi lakos ismerte meg a lehetőséget, mely szerint ingyenes komposztáló edények átvételével és használatával akár 30-40%-kal is csökkentheti az elszállítandó hulladékának mennyiségét. Egy, a Csalán Egyesület által beadott pályázat biztosítja, hogy minden felsőörsi lakos ingyenesen hozzájusson komposztáló edényekhez. A kapott keretekkel a családok pénz megtakarítása mellett komposztot, virágföldet állíthatnak elő.

Komposztáló Macik

2009. február 25.
.
komposztálás
.

Veszprém-Gyulafirátót és Kádárta városrészek lakosai ingyenes komposztálóedényekkel, tájékoztató anyagokkal felszerelkezve vághatnak neki az otthon termelődött kerti és konyhai hulladékok házi komposztálásának. A Komposztálni jó! program keretében hasznosításra kerülő hulladék nem csak a kertekben szolgál jó tápanyagként, de hozzájárul a szigorodó jogszabályi előírások teljesítéséhez is. A házi komposztálással ugyanis csökken a lerakóra kerülő szerves hulladék mennyisége.