„Mentés másként” receptek az oldalunkon

hír a(z) kategóriában
Nyomtatóbarát változat
.
 „Mentés másként” receptek az oldalunkon
.

A gyömbérrel és fahéjjal ízesített vadszilvalekvár….vagy a levéltárból kigyűjtött hagyományos finomságok….részeges baracklekvár… mézes körte…. Savanyú káposzta…csak néhány ízelítőül abból a receptkínálatból, mely a „Mentés másként” receptverseny eredményeként gyűlt össze a Csalán Egyesület oldalán (http://www.csalan.hu/mit-teszunk/okovasar/recepttar). Nézd át őket Te is!

A receptek között megtalálhatóak a különféle kenőkék, savanyítási módok, zöldségtartósítási ötletek, a kreatív lekvárok és savanyúság receptek. Ezek egyike egy, a veszprémi levéltárból előkeresett recept átdolgozott változata. Megtalálod, hogy melyik lehet az? Csak vigyázz, mert szabaddá kell tenned magad a böngészés után, annyira csábítóak a jobbnál jobb befőzési receptek! Ráadásul a téli finomságok kóstolgatásával nem kerül szervezetükbe tartósítószer és más adalékanyag, hiszen egyszerűen nincs bennük semmi egészségtelen.  És mennyivel is vonzóbb egy padlizsánkrémes üveget kinyitni, vagy a vadszilva lekvárnak elcsábulni télen, mint a fagyasztóból kikeresgetni a mirelit zöldségeket, és azon törni a fejünket, hogy mit is kezdjünk a lefagyasztott javainkkal? Pedig drága árat fizetünk mindig a fagyasztásnál…akár több ezer forintot havonta, és még ott a környezetterhelés is…

Mivel az őszi termények dömpingje most van, nem késtél le semmiről akkor sem, ha most teszel próbát. Kiválasztod a legvonzóbb receptet, és uccu neki fakanál! És a jó étek mellé még a jó érzés is társulni fog, hogy egészséges és zöld módon gondoskodtál a téli ízekről.

Gratulálunk mindazoknak, akik meghallották a hangunkat, és tanácsunkra töltötték meg az üvegeiket, kamrájukat a finomabbnál finomabbnak ígérkező receptek szerint. Reméljük, télen is felidéződnek ezek a közös befőzési élmények, és a jövőben egyre nagyobb teret kap a Te életedben is az ízek világában való kalandozás ezen módja.

A receptverseny támogatója a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázati programja