„Mentés másként” receptek az oldalunkon
A gyömbérrel és fahéjjal ízesített vadszilvalekvár….vagy a levéltárból kigyűjtött hagyományos finomságok….részeges baracklekvár… mézes körte…. Savanyú káposzta…csak néhány ízelítőül abból a receptkínálatból, mely a „Mentés másként” receptverseny eredményeként gyűlt össze a Csalán Egyesület oldalán (http://www.csalan.hu/mit-teszunk/okovasar/recepttar). Nézd át őket Te is!
A receptek között megtalálhatóak a különféle kenőkék, savanyítási módok, zöldségtartósítási ötletek, a kreatív lekvárok és savanyúság receptek. Ezek egyike egy, a veszprémi levéltárból előkeresett recept átdolgozott változata. Megtalálod, hogy melyik lehet az? Csak vigyázz, mert szabaddá kell tenned magad a böngészés után, annyira csábítóak a jobbnál jobb befőzési receptek! Ráadásul a téli finomságok kóstolgatásával nem kerül szervezetükbe tartósítószer és más adalékanyag, hiszen egyszerűen nincs bennük semmi egészségtelen. És mennyivel is vonzóbb egy padlizsánkrémes üveget kinyitni, vagy a vadszilva lekvárnak elcsábulni télen, mint a fagyasztóból kikeresgetni a mirelit zöldségeket, és azon törni a fejünket, hogy mit is kezdjünk a lefagyasztott javainkkal? Pedig drága árat fizetünk mindig a fagyasztásnál…akár több ezer forintot havonta, és még ott a környezetterhelés is…
Mivel az őszi termények dömpingje most van, nem késtél le semmiről akkor sem, ha most teszel próbát. Kiválasztod a legvonzóbb receptet, és uccu neki fakanál! És a jó étek mellé még a jó érzés is társulni fog, hogy egészséges és zöld módon gondoskodtál a téli ízekről.
Gratulálunk mindazoknak, akik meghallották a hangunkat, és tanácsunkra töltötték meg az üvegeiket, kamrájukat a finomabbnál finomabbnak ígérkező receptek szerint. Reméljük, télen is felidéződnek ezek a közös befőzési élmények, és a jövőben egyre nagyobb teret kap a Te életedben is az ízek világában való kalandozás ezen módja.
A receptverseny támogatója a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázati programja
1% - Köszönjük!
Köszönjük, hogy ránk gondoltál 1%-od felajánlásakor. Ez nekünk 134.000 Ft-ot jelentett 2020-ban, melyet éghajlatbarát megoldások átadására fordítottunk.
1% felajánlás
Adód 1%-ával hozzájárulhatsz egyik legnépszerűbb kiadványunk a
B, mint befőzés - ez csak természetes!
újra kiadásához!
Amint megjelenik, kérd tőlünk a Te példányodat!
A felajánlásodat ez úton is köszönjük!
Adószámunk: 18925238-1-19
Belépés
- Aktuális
- Tarts velünk!
- Helyit?
- Tőlük vásárolhatsz
- Bagyura Ferenc
- Biogold Natur Kft.
- Boroszlán Kertészet
- Bésán János
- Böjte Tiborné
- Csíki Zsolt
- Frank János
- Frecot Emese
- Gusztos Sándor
- Heinbach Szilvia
- Ivácson Attila
- Kovácsné Hajni
- Kun Lászlóné
- Lang Zsusska
- Legeza József
- Lukacsics Mónika - Pinky
- Molnár Mária Szoc.szöv.
- Rajhonáné Falvassy Dóra
- Somodi Edit
- Szabó Bálint
- Szent Kinga Éléstára
- Sárkány Zsuzsa
- Takács Ferenc
- Rákos Margit
- Volf Tibor
- Polgárné Erika
- Kéri Márta
- Recepttár
- Mitől helyi?
- Miért vegyek helyit?
- Vásároljunk közösségben!
- Tőlük vásárolhatsz
- Ötletek
- Zöld tippek
- Környezeti nevelés
- Biokerti tippek
- Tervezd meg Te is a kerted!
- Nevelj Te is palántát!
- Alakíts ki vetésforgót!
- Jó és rossz szomszédok
- Ágyások kialakítása
- Ásás helyett
- Vetési tippek
- Előveteményezhetsz
- A lemosó permetezésről
- Készíts komposztot!
- Hogyan ültesd a bogyósokat?
- A talajtakarásról
- Sárgalapot a kártevőknek!
- El a csigákkal!
- A kerti utakért
- Lyukas levelek ellen
- Védőnövények a veteményesben
- Gyűjtsd Te is az esővizet!
- Csalánlé készítése
- Védekezz fahamuval!
- Ritkítás, egyelés
- Vakondok a biokertben
- Puszpángveszély
- Levéltetvek
- Csalánról